• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišljenje sa rezervom za korisnike budžeta

Autor SRNA

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske dala je mišljenje s rezervom na Konsolidovani godišnji finansijski izvještaj za korisnike budžeta za 2013. godinu.

Glavni revizor Duško Šnjegota rekao je da je na početku ove revizije vršena provjera realizacije preporuka koje je Glavna služba za reviziju dala u 2012. godini.

"U 2012. godini dali smo 14 preporuka, a samo jedna je realizovana u potpunosti. Preporuke u vezi sa zapošljavanjem državnih službenika i namještenika, te obračuna plata i naknada nisu sprovedene", rekao je Šnjegota u parlamentu Srpske.

On je naglasio da nije realizovana preporuka koja se odnosi na popis i usklađivanje knjigovodstvenog sa stvarnim stanjem imovine i obaveza.

Šnjegota je napomenuo da je problem bio i prekoračenje predviđenih budžeta, kao i kod vanbilansnih evidencija.

"Kada je riječ o primjeni Zakona o platama zaposlenih u organima javne uprave, imali smo primjedbe zbog isplata posebnih naknada po osnovu posebnih rezultata i naknada za odvojeni život", kaže Šnjegota.

Prema njegovim riječima, primjena koeficijenata za isplatu plata za pojedine zaposlene u institucijama nije bila u skladu sa granskim ugovorima i relevantnom regulativom.

Šnjegota je naveo da je problem i što pojedine nabavke nisu u potpunosti provedene u skladu sa Zakonom o javnom nabavkama BiH.

On je rekao da je u godišnjem revizorskom izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora za prošlu godinu urađeno 46 finansijskih revizija i tri revizije učinka.

"Kada je riječ o finansijskim izvještajima 16 ih je pozitivnih, 23 su s rezervom i sedam negativnih", pojasnio je Šnjegota.

On je istakao da je ovo redovni izvještaj od 1. septembra 2012. do 31. avgusta 2013. godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE