• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krsmanović: Smijeniti rukovodstvo NP “Sutjeska”

Autor SRNA

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović zatražio je danas da rukovodstvo, Upravni odbor i menadžment Nacionalnog parka "Sutjeska" podnesu ostavku.

Krsmanović smatra da navedeno rukovodstvo ne čini ništa da bi zaštitilo prostor ovog parka i njegovu netaknutu prirodu, koja je od neprocjenjivog značaja.

"Osnovna poruka koju danas šaljem u ime NDP-a jeste i ta da odgovorni u Nacionalnom parku ne vode računa ni o antifašističkim tekovinama Bitke na Sutjesci u Drugom svjetskom ratu", rekao je Krsmanović na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Ukoliko ovaj zahtjev NDP-a ne bude prihvaćen, kaže Krsmanović, biće zatraženo od Vlade Republike Srpske da smijeni nadležne u Nacionalnom parku "Sutjeska", jer, u suprotnom, "slijede gnjev javnosti i radikalnije mjere otpora".

On ističe da se ovaj park kao "biser među nacionalnim parkovima u dinarskom luku" ne

 smije pretvoriti u industrijsku zonu u kojoj će biti izgrađene hidroelektrane, niti pokloniti privatnicima sumnjivih namjera, koji ne mare za istorijsku baštinu ovog prostora.

"Ohrabruje činjenica da je Vlada Republike Srpske, na čemu joj se zahvaljujem, nedavno sa dnevnog reda sjednice Narodne skupštine povukla Prijedlog prostornog plana Nacionalnog parka `Sutjeska`, što upućuje na to da rukovodstvo Srpske ne želi da učestvuje u kriminalu u vezi sa izgradnjom hidroelektrana na Sutjesci i to smatram pozitivnim", naglasio je Krsmanović, koji je i narodni poslanik.

Vlada Republike Srpske 3. februara je na sjednici Narodne skupštine povukla iz procedure Prijedlog prostornog plana područja posebne namjene za Nacionalni park "Sutjeska".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE