• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je pomogao Abu Hamzi?

“Klupko” u slučaju Abu Hamza počelo je da se odmotava!? Ko mu je pomogao da pobjegne, a ko skrivao?

 Ko je pomogao Abu Hamzi? Izvor: MONDO

Član Komisije za kontrolu rada Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Zoran Koprivica izjavio je da se hapšenjem Karaj Kamel bin Alija ne smije staviti tačka na taj slučaj.

“Ovaj slučaj pokazao je da u bezbjednosnim strukturama postoje osobe koje podržavaju teroriste i direktno rade protiv interesa BiH i svih njenih građana”, kaže Koprivica.

"Ko je pomogao tako opasnoj ličnosti da pobjegne i ko ga je skrivao otkada je pobjegao?! To su pitanja koja ne smiju da ostanu bez odgovora, jer će u Republici Srpskoj potpuno izgubiti ionako poljuljano povjerenje u državne institucije", rekao je Koprivica koji je i poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u parlamentu BiH.

On je istakao da bezbjednosni sektor u BiH ne funkcioniše kako bi trebalo, te da su načini i metodi uz pomoć kojih je Bin Ali uhapšen i lociran u sasvim drugom planu, prenosi "Press RS".

Koprivica je dodao da je pogubno ako neko smatra da je stavljanjem Bin Alija u samicu na 20 dana i obećanjem da više neće moći da izađe iz zatvora na "zakonski dopust" taj slučaj riješen.

"To klupko je tek počelo da se odmotava i treba ga odmotati do kraja", kaže Koprivica.

Prema navodima lista, Karaj Kamel bin Ali je uhapšen u predgrađu Zenice kada su agenti Sipe presreli njegov telefonski razgovor sa jednim od jataka i na osnovu toga locirali tačno mjesto gdje se nalazi ovaj opasni terorista.

Vlada Federacije BiH raspravljaće na sjednici 19. avgusta o slučaju Karaj Kamel bin Alija, i o utvrđivanju odgovornosti osoba koje su učestvovale u odobravanju vanzavodskih pogodnosti, rekao je Srni portparol Federalnig ministarstva pravde Entoni Šeperić.

Šeperić je podsjetio da je Bin Aliju, poznatom kao Abu Hamza, nakon hapšenja, određena samica u trajanju od 20 dana, te da će mu kazna zatvora biti produžena za period koji je proveo u bjekstvu.

Bin Ali uhapšen je u petak uveče, 7. avgusta, u zeničkom naselju Pehare nakon potjernice koja je za njim raspisana jer se 27. jula nije vratio u KPZ Zenica sa dopusta.

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Nihad Spahić rekao je da je mala vjerovatnoća da će Abu Hamza do kraja izdržavanja kazne biti u prilici da koristi pogodnosti izlaska.

Karaj Kamel bin Ali (43), poznatiji po nadimku Abu Hamza, uhapšen je u petak, 7. avgusta, oko 22.00 časa u zeničkom naselju Peharen, nakon što je za njim 27. avgusta raspisana potjernica jer se nije vratio u Kazneno-popravno zavod u Zenici sa korištenja vanzavodskih pogodnosti.

Bin Ali je bio jedan od komandanata odreda "El mudžahid", zbog čega je dobio državljanstvo BiH, a u KPZ Zenica je služio zatvorsku kaznu od 34 mjeseca zbog razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE