• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljen uviđaj u rudniku "Dubrave"

Autor SRNA

Na površinskom kopu Rudnika "Dubrave" danas je nastavljen uviđaj s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do nesreće u kojoj su život izgubile četiri osobe, a jedna je povrijeđena, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kantonalnom tužilaštvu biće proslijeđen izvještaj federalnog rudarskog inspektora i izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Nakon dostavljanja ovih izvještaja biće procijenjeno da li je potrebno uraditi dodatna vještačenja i stručne ekspertize da bi se utvrdili uzroci nesreće i stanje na površinskom kopu prije nesreće.

Kantonalno tužilaštvo trenutno nije u mogućnosti iznositi bilo kakve procjene ili donositi zaključke o eventualnoj krivičnoj odgovornosti dok se ne urede sve potrebne stručne analize i vještačenja o ovoj nesreći.

Juče u poslijepodnevnim časovima izvučena su tijale nastradalih mladića i prebačena na Univerzitetski klinički centar Tuzla radi identifikacije i obdukcije koju je naredio dežurni tužilac.

Obdukcija je završena i nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine biće proslijeđen ovom tužilaštvu.

Tokom cijelog jučerašnjeg dana na terenu su bili pripadnici Čete za spasavanje Rudnika "Kreka" i Jedinice za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona.

Smrtno su stradali Alem Dedić (22), Reuf Alibašić (28), Adel Šehić (27) i Edin Herić (19) prilikom iskopavanja uglja na površinskom kopu Rudnika Dubrave, kada se na njih obrušila veća količina zemlje i otkrivke uglja i zatrpala ih.

Mersad Dedić je prilikom ove nesreće povrijeđen. Pružena mu je medicinska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, te je otišao na kućno liječenje.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE