• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla kao poligon prostitucije BiH

Tuzla sve više postaje poligon za mafijaške obračune, a uz ovaj grad se kao uz malo koji drugi vezuju trgovina bijelim robljem i prostitucija.

 Tuzla kao poligon prostitucije BiH Izvor: MONDO

Tuzlanska regija posljednjih godina u policijskim biltenima označava bastion u kojem se mogu naći noćni barovi u kojima kao "plesačice” rade djevojke iz istočnih evropskih zemalja, prenosi Euroblic.

Policija je u nekoliko dobro isplaniranih akcija uspjela da raskrinka trgovce bijelim robljem i zatvori više sumnjivih noćnih barova, ali naši izvori tvrde da je "grad soli” i danas jedan od centara prostitucije na teritoriji BiH.

”U nekim akcijama, osim pronađenih djevojaka koje su radile na crno uhapšeno je i nekoliko makroa - organizatora prostitucije”, tvrde izvor u tuzlanskoj policiji.

Na području Tuzlanskog kantona tokom prošle godine otkriveno nekoliko organizovanih lanaca prostitucije, a ovaj vid kriminala je evidentiran i na nekim od fakulteta.

Kada se pomene najstariji zanat na svijetu u Tuzli je nezaobilazno ime Sandžaklije Tasima Kučevića, rođenog u Sjenici, a nastanjenog u Tuzli, koji je sredinom aprila ove godine pred Sudom BiH osuđen na 12 godina zatvora i kaznu od 280.000 KM za organizovani kriminal, trgovinu ljudima i navođenje na prostituciju.

Mediji su ranije navodili da je Kučević, osokoljen zaštitničkim odnosom od strane uglednih političara, formirao kriminalnu grupu koja je delovala na području Tuzle, Brčkog, Sarajeva, ali i van granica BiH - u Sandžaku, Albaniji, Turskoj, Mađarskoj i Italiji.

Posljednji obračun u kojem su učestvovali Kučevićevi momci dogodio se krajem juna ove godine u centru Tuzle, kada su se članovi Tasimove grupe sukobili sa ekipom ratnog komandanta odbrane Srebrenice i kontroverznog biznismena Nasera Orića, koji se posle rata skrasio u Tuzli.

U sukobu koji je započeo u diskoteci „Roma”, čiji je vlasnik Tasimov brat Asim Kučević, ranjeno je više mladića, a policija do danas nije otkrila motiv krvavog obračuna.

Uz Tasima Kučevića i ime Nasera Orića, koji je prije rata bio blizak državno-bezbednosnim agencijama tadašnje SFRJ, a nakon toga ratni komandant Armije BiH u Srebrenici, sigurno je jedno od najzvučnijih kada se pominje tuzlanski kriminal.

Orić je nakon rata u nekoliko navrata hapšen, a osim suđenja pred Haškim sudom za ratne zločine nad Srbima u Podrinju u junu ove godine, zbog neovlaštenog posjedovanja oružja, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu osuđen je na dve godine zatvora.  Prema mišljenju Tuzlaka, upravo su Kučević i Orić poslednjih godina dva najjača tuzlanska bosa čiji se klinci „još kale” za velike kriminalne poslove.

Cjenovnik seksualnih usluga

Iako tuzlanska policija kao ni Tužilaštvo nisu mogli odgovoriti na pitanje kolike su cijene seksualnih na tuzlanskom tržištu prostitucije, od građana se može čuti da je pola sata “ljubavi” od 50 do 100 KM.

“Mušterije koje koriste ove usluge uglavnom su stariji muškarci među kojima ima i intelektualaca i profesora, ali o tome se u Tuzli i danas ćuti”, kaže za „EuroBlic” jedan od građana Tuzle.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE