• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Nerealno da BiH prizna Kosovo!

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da poglavar Islamske zajednice u BiH reis Mustafa Cerić zna da priznanje Kosova od BiH nije realno.

 Ivanić: Nerealno da BiH prizna Kosovo! Izvor: MONDO

On tvrdi da Srbi imaju instrumente da to zaustave, te da će to i uraditi.

Komentarišući zahtjeve Foruma Bošnjaka Kosova da BiH prizna nezavisnost Kosova i putne isprave njihovih građana nastalih nakon Cerićeve posjete Kosovu, Ivanić je rekao da su ovakvi potezi vrlo loši i da mogu proizvesti dalje nepovjerenje u BiH.

"Naravno da su Bošnjaci ohrabreni time, pa i kosovski Albanci, i naravno da će ovakvi potezi proizvesti duboku podijeljenost u okviru BiH, za koju će krivicu isključivo snositi Cerić", rekao je Ivanić za Srnu.

On je naglasio da je Cerićeva posjeta Kosovu bila njegova "velika politička greška i znak koliko jedan ambiciozan čovjek nije u stanju da procijeni realnost političkih prilika u BiH".

Prema njegovim riječima, poglavar Islamske zajednice u BiH promoviše vlastitu politiku, čak i ako je ona na uštrb BiH, a posljedice takvog pristupa tek će se vidjeti u narednim godinama.

Forum Bošnjaka Kosova zatražio je danas od BiH da prizna nezavisnost Kosova i da što je prije moguće prizna putne isprave građanima Kosova kako bi mogli slobodno putovati u BiH.

Zahtjev je upućen neposredno nakon vešednevne posjete Kosovu poglavara Islamske zajednice BiH Mustafe efendije Cerića. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE