• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupljuje struja!

Autori mondo.ba Autori Agencije

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Branislava Milekić izjavila je u srijedu da je poskupljenje struje nužno, jer proizvodna preduzeća, posebno termoelektarane, sa postojećim cijenama ne mogu da ostvare plan proizvodnje

 Poskupljuje struja! Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

"Zahtjevi proizvodnih preduzeća i distribucija su potpuno opravdani i već odavno je zrela situacija da dođe do povećanja cijena električne energije", rekla je Milekićeva i napomenula da u ERS-u razmatraju mogućnosti za racionalizaciju određenih troškova da bi se što duže odgodilo povećanje cijena električne energije, odnosno da bi taj nivo bio sveden na najmanji mogući.  

Ona je istakla da ERS, ne samo što nije dobila pomoć za sanaciju šteta od poplava koja iznosi 68 miliona KM, već nije koristila ni kreditna sredstva i sve je uradila iz vlastitih sredstava.

Milekićeva ističe da je zbog tih i drugih troškova zahtjev za povećanjem električne energije potpuno realan.

"U okviru ERS-a ćemo se dogovoriti i usaglasiti sa resornim ministrom u vezi sa ovim

 pitanjem", rekla je Milekićeva.

Ona ističe da će ERS i u narednom periodu, bez obzira na potrebu za određenim korekcijama cijena električne energije, i dalje biti daleko povoljnija kako za velike kupce, tako i za domaćinstva, dodajući da niko drugi neće moći postići tako nizak nivo cijena struje.

"To je naša velika prednost i kandidujemo se za jedinog snabdjevača svih kupaca u Republici Srpskoj. Međutim, pravila igre su drugačija i naravno da, prije svega, moramo razdvojiti funkcije snabdijevanja i distribucije električne energije", rekla je Milekićeva.

NDP: Novi atak na prazne novčanike građana

Narodni demokratski pokret saopštio je danas da će poskupljenje struje u Republici Srpskoj biti "novi atak na, ionako, prazne novčanike građana u Srpskoj".

"Nakon svih kataklizmi koje su im se dogodile i prošlogodišnjih poplava koje su najviše koštale građane, direktor `Elektroprivrede Republike Srpske` Branislava Milekić traži razumijevanje za nerazumnu namjeru - poskupljenje struje, što je pokušaj kompenzacije višemilionske štete koje je pretrpjelo ovo preduzeće", navodi se u saopštenju.

NDP pita "ko će nadoknaditi štetu za višegodišnju krađu električne energije i ko će građanima nadiknaditi štetu koja je višestruko veća od štete `Elektroprivrede Republike Srpske`?".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pravdoljubiv covjek

Malo li je sto je vlast dovela do stecaja fime u drzavi I milionske dugove pojedinih preduzeca otpisali, pa sad ajde da naplatimo od naroda to,jer od naroda cemo izvuci I zadnju marku da "opravdamo"dugovanja I milionske kradje, pa eto pitam; sta kad bi se ovaj narod izvratio na vlast ali onako ako se postavila ona prema narodu.........

MONDO REPORTAŽE