• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ždrale na slobodi ili pred sudovima u RS?

Uvažena žalba kojim se Tužilaštvo BiH proglašava nenadležnim u predmetu Đorđa Ždrala. Da li će ovaj slučaj preuzeti sudovi u RS?

 Ždrale na slobodi ili pred sudovima u RS? Izvor: MONDO

Sud BiH uvažio je u utorak žalbu Tužilaštva BiH na rješenje kojim se ovaj sud proglašava nenadležnim u predmetu Đorđa Ždrala, te će ovaj predmet biti vraćen na ponovno odlučivanje o tome da li će biti procesuiran u Sudu BiH, rečeno je Srni u ovoj instituciji.

Iz Suda navode da će se time Tužilaštvu omogućiti da se izjasni u pogledu argumentacije optužnice, nakon čega će sudija za prethodno saslušanje donijeti odluku da li je za nju nadležan Sud BiH.

U rješenju Suda BiH navodi se da je u optužnici iznesen pogrešan stav Tužilaštva BiH, kojim svoju i nadležnost Suda za suđenje u ovom krivičnom predmetu zasniva na rješenju Suda od 19. juna prošle godine.

O produžetku pritvora Đorđa Ždrala u Sudu BiH koji ističe sutra, Srni je potvrđeno da će Sudsko vijeće odlučiti tokom sutrašnjeg dana.

Optužnica tereti Ždrala da je učestvovao u ubistvu nekadašnjeg načelnika Uprave policije Republike Srpske (RS) Ljubiše Savića Mauzera, rečeno je Srni u Sudu.

On je u Njemačkoj uhapšen 17. januara, a Interpolovu potjernicu za njim raspisao je Sud BiH u septembru prošle godine zbog sumnje da je planirao i direktno učestvovao u ubistvu Mauzera 7. juna 2000. godine u Bijeljini.

Vođa kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva Đorđe Ždrale izručen je 11. februara iz njemačkog zatvora u Vajterštatu Sudu BiH u Sarajevu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE