• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić nije mogao da radi u Bratuncu

Iz Bratunca demantuju tvrdnje njemačkog nedjeljnika "Špigl" da je Karadžić, kao doktor Dabić 2003. godine boravio u ovom gradu.

 Karadžić nije mogao da radi u Bratuncu Izvor: MONDO

Bivši predsjednik Repbulike Srpske Radovan Karadžić u vrijeme kada se skrivao nije radio kao psihijatar u Bratuncu, jer ovdje ne postoji nijedna institucija, odjeljenje ili ustanova koja se bavi tom oblašću, tvrde u ovom gradu.

Ovakva rekacija uslijedila je nakon što je njemački nedjeljnik "Špigl" objavio članak da je Karadžić, kao doktor Dabić 2003. godine boravio u Bratuncu, gdje je radio u psihijatrijskom zavodu, što su prenijeli mnogi mediji u BiH, pišu "Nezavisne novine".

Direktor bratunačkog Doma zdravlja Vesna Ivanović tvrdi da niko ni kao zaposlen ni kao spoljni saradnik nije imao prezime Dabić niti je izgledao kao on, niti Bratunac ima kapaciteta mogućnosti da liječi ili tretira pacijente koji imaju psihičke probleme.

Bivši direktor Doma zdravlja u Bratuncu Snežana Stojanović kaže da nije moguće da je bilo ko tog profila bio zaposlen u ovoj ustanovi, te da u ovom gradu ne postoji ni odjeljenje ni psihijatrija, a kamoli zavod.

Bošnjački funkcioneri iz Bratunca Samira Avdić i Ramiz Salkić ističu da ne znaju za bilo kakvu isntituciju ili zavod koji se bavi psihijatrijom.

"Moguće je da je u Bratuncu boravio neko od njegovih jataka, a možda se informacija `Špigla` odnosi na bolnicu u Sokocu, jer je iz njihove perspektive to veoma blizu", rekao je Salkić.

Međutim, direktor Psihijatrijske bolnice u Sokocu Radmila Ćeranić navodi da ne vjeruje da je u toj bolnici ikad radio doktor Dabić ili Karadžić pod bilo kojim identiteom.

Milan Skrobić, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za bolnički sektor, rekao je da je nemoguće da je neko poput Karadžića u vrijeme bjekstva radio u zdravstvenim ustanovama u RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE