• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodice poginulih protiv imenovanja Ahmetovića

Porodice poginulih boraca iz Republike Srpske protive se imenovanju Sadika Ahmetovića za novog ministra bezbjednosti BiH.

 Porodice poginulih protiv imenovanja Ahmetovića Izvor: MONDO

Ahmetović je kao predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku parlamenta BiH "favorizovao žrtve rata iz bošnjačkog naroda", navedeno je iz Organizacije porodica poginulih boraca iz RS.

"Porodice poginulih iz RS izražavaju bojazan da bi Ahmetović na poziciji ministra bezbjednosti BiH, koje je usko vezano za procesuiranje ratnih zločina, nastavio sa takvim djelovanjem čime bi direktno nanio štetu traženju nestalih Srba i procesuiranju zločina počinjenih nad srpskim narodom u proteklom ratu u BiH", rekao je Srni potpredsjednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS Boro Peulić.

On smatra da novi ministar bezbjednosti BiH mora jednako tretirati sve žrtve rata u proteklom ratu i raditi na procesuiranju odgovornih za počinjene ratne zločine prema svim narodima.

Sadik Ahmetović je kandidat SDA za novog ministra bezbjednosti BiH. Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) BiH na zahtjev Savjeta ministara BiH trenutno vrši provjeru Ahmetovića, nakon čega će postupak provjere provesti i Centralna izborna komisija BiH.

Poslije ovih provjera, imenovanje Ahmetovića na poziciju ministra bezbjednosti BiH biće razmatrano u Parlamentarnoj skupštini BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE