• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeleno svjetlo za razgraničenje Doboja i Usore

Autor SRNA

Odbornici Skupštine grada Doboj usvojili su danas inicijativu za teritorijalno razgraničenje grada Doboja i federalne opštine Usora.

 Zeleno svjetlo za razgraničenje Doboja i Usore Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Za ovu inicijativu glasala su 22 odbornika, dok je šest bilo uzdržano od 28 prisutnih.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović rekao je da se inicijativom za prilagođavanje međuentitetske linije rješava problem na području Putnikovog brda.

On je pojasnio da je ovom inicijativom predviđeno da zemljište na relaciji od stadiona u Makljenovcu prema dobojskom naselju Vila, na kojem se nalaze kuće hrvatskog stanovništva, bude ustupljeno federalnoj opštini Usora, a da dio zemljišta na Putnikovom brdu, koje pripada Usori, bude dodijeljen gradu Doboju.

Petrović je naveo da bi se na taj način kompletirala dobojska mjesna zajednica Makljenovac

 na način da neće biti narušen utvrđeni međuentitetski odnos razgraničenja, koji iznosi 49 prema 51 odsto.

Prostor na Putnikovom brdu iskoristio bi se za formiranje zemljoradničke zadruge za koju već postoje zainteresovani investitori.

Načelnik opštine Usora Ilija Nikić rekao je na sjednici dobojske Skupštine da je cilj ove inicijative da se ljudima stvore bolji uslovi za život, jer su utvrđene koordinatne tačke napravile administrativne probleme domaćinstvima.

Nikić je najavio da bi na tom prostoru, koji je pod minima, bio realizovan zajednički projekat deminiranja.

On je pozdravio inicijativu da se kompleks poljoprivirednog zemljišta zajednički uređuje i formira zadruga u korist građana Doboja i Usore.

Nikić je ponovio da se ovim rješenjem komisija za razgraničenje Doboja i Usore ne narušava princip teritorijalnog razgraničenja.

On je naveo da će o istom pitanju raspravljati i Skupština opštine Usora nakon čega će biti organizovane javne rasprave.

Inicijativa i izvještaj o provedenoj javnoj raspravi biće dostavljen nadležnim institucijama oba entiteta s ciljem sporazumnog rješavanja prilagođavanja međuentitetski linije razgraničenja na teritoriji grada Doboj i opštine Usora.

Na dnevnom redu današnje sjednici gradske skupštine je i prijedlog odluke o pristupanju Doboja u članstvo Zajednice opština turskog svijeta.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ne razumijem

Ne kapiram, šta sad Obren mijenja Dejtonski sporazum i sam crta neke linije ili ... Otkud njemu ovlašćenje za to? Čačka mečku!

MONDO REPORTAŽE