• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ženi pozlilo nakon pokušaja pljenidbe imovine

Autor SRNA

Bivšoj radnici hotela "Tuzla" u Tuzli Sabini Omić iz naselja Moluhe pozlilo je danas kada su izvršioci Opštinskog suda Tuzla pokušali da joj zaplijene imovinu, nakon čega je intervenisala Služba hitne medicinske pomoći.

Razlog za pljenidbu imovine su neisplaćena kreditna zaduženja, iako je to po privatizacionom ugovoru bila obaveza strateškog partnera Hotela "Tuzla", slovenačke firme "RAM invest", koja je sada vlasnik hotela, javili su federalni mediji.

Omićeva je rekla da je mogu samo mrtvu iznijeti iz kuće, nakon što zaplijene bilo šta u njoj, iako nemaju šta zaplijeniti.

"Živim sama sa djetetom od minimalne penzije. Oboje smo bolesni, a nema nam ko pomoći", rekla je Omićeva, koju terete za 50.000 KM kredita koji bi trebalo da vrati u ime slovenačke firme "RAM invest".

Članovi Sindikata solidarnosti prisustvovali su intervenciji sudske policije i spriječili ih da zaplijene imovinu Sabine Omić, nakon čega joj je pozlilo. Nakon pružanja prve pomoći žena je prevezena na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Predsjednik Sindikata solidarnosti Sakib Kopić rekao je da kolege radnici neće dopustiti pljenidbu Sabinine imovine.

"Ako bude potrebno da se u novcu plati neka kazna ili slično, to ćemo u Sindikatu solidarnosti skupiti i platiti, ali pljenidbe imovine neće biti", rekao je Kopić.

...
Izvor: YouTube


Radnici Hotela "Tuzla" vode sudski spor protiv slovenačke firme "Ram invest", koja je u međuvremenu otišla u stečaj, a koja je prethodno dobila većinski dio u vlasništvu hotela, iako nije, kako navode federalni mediji, ispunila nijedan bitan uslov iz ugovora.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE