• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeno pet bivših pripadnika Rogatičke brigade

Autor SRNA

Pet bivših pripadnika Rogatičke brigade Vojske Republike Srpske uhapšeno je danas na području Rogatice zbog sumnje da su počinili ratne zločine.

Uhapšeni su Božidar Perišić zvani Boban (53), Vinko Zoranović zvani Joja (50), Dragan Lubarda zvani Lube (59), Zoran Ilić (47) i Milisav Ikonić (56).

Riječ je o osumnjičenima za ratne zločine u dva predmeta. U okviru jednog predmeta uhapšeni su Perišić i Zoranović, a u okviru drugog Lubarda, Ilić i Ikonić, navode iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su da su kao pripadnici Rogatičke brigade u junu i julu 1992. godine počinili ratne zločine nad Bošnjacima iz rogatičkog naselja Gračanica.

Iz Tužilaštva BiH navode da su oni pod istragom i da su osumnjičeni za zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Ovi predmeti odnose se na teške ratne zločine silovanja i seksualnog zlostavljanja žrtava, što je definisano kao jedan od prioriteta Tužilaštva BiH u kažnjavanju seksualnog nasilja u ratnim sukobima.

Hapšenje je obavljeno u popodnevnim časovima po nalogu Tužilaštva BiH.

Dvojica postupajućih tužilaca Tužilaštva BiH nalaze se na terenu gdje direktno koordinišu aktivnosti koje provode pripadnici Agencije za istrage i zaštitu.

Osumnjičeni će biti ispitani i nakon toga će biti odlučeno o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ni jadnije drzave ni veceg sr*nja

zoran

Na zapadu nista novo...opet ta " pravedna"SIPA hapsi ratne zlocince :( I gle čuda opet samo srbe hm... a Banja Luka nijemo sve posmatra , šuti..

MONDO REPORTAŽE