• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS gubi nadležnosti?

MUP RS izgubilo bi 34 nadležnosti u borbi protiv korupcije ako bi antikorupcioni tim BiH bio uspostavljen kao posebna policijska agencija.

 MUP RS gubi nadležnosti? Izvor: MONDO

Ukoliko bi MUP RS bilo uspostavljeno kao posebna agencija zadužena za borbu protiv korupcije igubio bi brojne nadležnosti, izjavio je Velibor Bajčić, predstavnik MUP-a RS u Međuresornoj radnoj grupi Savjeta ministara BiH, zaduženoj za izradu prijedloga zakona kojim bi bio formiran taj tim.

On je za "Glas Srpske" rekao da je to prijedlog stručnjaka Evropske komisije koji su, izuzev predstavnika RS, podržali svi ostali članovi ove radne grupe, a riječ je o konceptu klasične policijske agencije koja bi u zemlji jedina bila zadužena za borbu protiv korupcije.

Bajčić je naveo da je bilo pokušaja da se ovaj prijedlog "progura" pod idejom o nekakvim administrativnim istragama.

On je naglasio da je MUP RS napravio svoj prijedlog prema kome je antikorupcioni tim zamišljen kao tijelo za prevenciju korupcije i koordinaciju istraga, pojasnivši da je prema odluci Savjeta ministara BiH antikorupcioni tim projektovan kao preventivno tijelo koje ne bi imalo represivne aktivnosti i ne bi bilo samostalno.

Uspostavljanje antikorupcionog tima na nivou BiH jedan je od uslova iz "mape puta" neophodnih za ukidanje viznog režima.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE