• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo BiH ne interesuju zločini nad Srbima

Tužilaštvo BiH nije još ništa preduzelo povodom 56 izvještaja koje je Centar javne bezbednosti Trebinja podneo protiv 451 ljudi.

 Tužilaštvo BiH ne interesuju zločini nad Srbima Izvor: MONDO

Oni su osumnjičeni da su počinili ratne zločine nad Srbima od 1992. do 1995. godine, prenose domaći mediji.

Radi se o licima koja se terete za ubistvo 486 Srba na području Mostara, Konjica, Čapljine, Livna, Tomislavgrada, te o hrvatskim logorima Lora u Splitu i Keraterm u Zagrebu.

Izvještaji su podneseni i za rušenje pravoslavnog manastira Žitomislić, spomen-kapele u Prebilovcima, kao i za rušenje oko 90 manastira i crkava u Hercegovini.

Takođe i Udruženje logoraša regije Trebinje podnijelo je tužbu protiv Federacije BiH zbog formiranja logora na tom području, u kojima su tokom rata od 1992. do 1995. zatvarani, maltretirani, mučeni i ubijani srpski civili.

Tužba je podnesena polovinom juna i predata Osnovnom sudu u Trebinju za logore Dretelj, Ćelovina, Trnovo, Musala i Čelebić.

"Prema kazivanjima bivših logoraša, na području Hercegovine bila su 62 logora, a da su najveće torture Srbi doživjeli u ovih pet zloglasnih logora", rekao je predsjednik Udruženja logoraša regije Trebinje Vukan Kovač.

On je dodao da će u narednom periodu biti podnesene pojedinačne tužbe za 221 logor u Hrvatskoj, gde su zatvarani i mučeni Srbi. (Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE