• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici Aide najavili nove proteste

Autor SRNA

Radnici Fabrike obuće "Aida" iz Tuzle zakazali su proteste za 16. mart zbog neispunjavanja zahtjeva koje su uputili Skupštini i Vladi Tuzlanskog kantona.

 Radnici Aide najavili nove proteste Izvor: MONDO arhiva

Izvor: MONDO arhiva

Iz Sindikata radnika "Aide" navode da nisu svi pregovori oko zahtjeva Sindikata dobili pozitivna rješenja za radnike, prenose federalni mediji.

Radnici traže zakazivanje tematske sjednice kantonalne Vlade sa donošenjem konačne odluke za radnike o uvrštavanju u budžet Tuzlanskog kantona za ovu godinu, kako bi bila obezbijeđena potrebna sredstva za uvezivanje 18 godina radnog staža za 316 radnika, kao i donošenje odluke o materijalnom zbrinjavanju radnika do uvezivanja radnog staža.

Radnici traže da se odmah donese odluka o odobravanju novčanih sredstava za materijalno zbrinjavanje za januar i februar 2015. godine u visini od 400 KM po radniku.

Protesti će trajati do ispunjenja zahtjeva, a radnici će se okupiti ispred Fabrike, odakle će krenuti prema zgradi Vlade Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona saopštila je ranije da je nerealan zahtjev Sindikata Fabrike obuće "Aida" iz Tuzle kojim traže hitno povezivanje radnog staža za sve radnike.

"Riječ je o nerealnom zahtjevu koji pred ovaj saziv Kantonalne vlade stavlja nemogući zadatak da u kratkom roku riješi osamnaestogodišnju problematiku Fabrike obuće `Aida", saopšteno je tada iz Vlade Tuzlanskog kantona, nakon razgovara sa predstavnicima Sindikata ove fabrike.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE