• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH bez vlasti; Izetbegović: Još nije završeno!

Autori mondo.ba Autori Agencije

Novi razgovori SDA, HDZ i DF ni danas nisu donijeli konačan dogovor o raspodjeli resora u Vladi Federacije BiH.

Zamjenik predsjednika SDA Izetbegović je nakon sastanka rekao da su predstavnici stranaka blizu rješenja, ali da o detaljima ne može govoriti.

"Veoma smo blizu rješenja. Nadam se da ćemo sutra ili prekosutra imati sve to. Još uvijek nije sve završeno", rekao je Izetbegović novinarima u zgradi Predsjedništva BiH.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je danas da su koalicioni partneri na nivou Federacije BiH veoma blizu dogovora, te da očekuje da će do petka, 13. marta, biti postignut dogovor i za Vladu FBiH i za Savejt ministara BiH.

"Imao sam sastanak za zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem i mislim da idemo ka rješenju. Kako ćemo usaglasiti, vidjećemo noćas. Rješenje je da u petak imamo i Savjet ministara BiH i Vladu FBiH", izjavio je Čović novinarima.

On je napomenuo da danas nije imao sastanak sa liderom DF-a Željkom Komšićem, ali nije isključio mogućnost susreta u narednom periodu. Čović je pojasnio da je danas imao dva sastanka sa Izetbegovićem, koji je u međuvremenu imao sastanak sa članom Predsjedništva DF-a Damirom Bećirovićem.

"Sastanci su išli u smjeru svega onoga što smo stavili na sto posljednjih nekoliko susreta. Nema smisla da se sada sjeda ili da neko ustaje sa stola, bez obzira na razloge, jer svi znamo šta tražimo i čini mi se da smo sada vrlo blizu tog dogovora", rekao je Čović, naglašavajući da Izetbegović nije imao ulogu posrednika.

On je ponovio stav HDZ-a BiH da ovoj stranci apsolutno pripada pozicija ministra finansija FBiH, ali i ministra finansija i trezora BiH s obzirom da su predsjednik Vlade FBiH i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Bošnjaci iz SDA.

Odgovarajući na pitanje novinara šta će biti ukoliko DF nastavi da insistira na poziciji ministra finansija FBiH, Čović je rekao da u tom slučaju u njemu ne treba da traže sagovornika.

Danas je u zgradi Predsjedništva četvrti put pokušano formiranje vlasti u Federaciji BiH.

Sa sastanka je prvo izašao lider HDZ-a Dragan Čović, a sastanak su nastavili predstavnici SDA i Demokratske fronte Bakir Izetbegović i Damir Bećirović.

Čović se u zgradu vratio u 16 sati, ali je ubrzo saopšteno da od sastanka i dogovora nema ništa, prenose mediji u BiH.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borac

Ma da, tako blizu a tako daleko. A ovaj famozni savez za promjene, nije samo 2 puta gori od prethodnih nego dvadesetdva puta, možda je i to malo reći!

Blizu

Već pola godine su blizu riješenja. Žali bože što dijelimo državu sa ovakvima i što bilo šta s federalcima moramo imati zajedničko jer je očito da niti HDZ niti SDA i DF sem fotelja i pozicioniranja za nove krađe ništa drugo ni ne znaju niti žele. A Savez za promjene ćuti, moli Boga da uđe u vlast i prihvatiće bilo koju fotelju jer su od prethodnih gori dvaput

MONDO REPORTAŽE