• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlije na nogama zbog ubistva konobara

Drugi dan protesta Sarajajlija zbog ubistva Amara Mistrića (23) koji će danas biti sahranjen na mezarju "Ravne bakije".

 Sarajlije na nogama zbog ubistva konobara Izvor: MONDO

U Amara su pucala dvojica mladića u kafiću u kojem je radio kao konobar zato što ih nije poslužio pićem.

"Protest građana koji se zbog ubistva sugrađanina Amara Mistrića održava u sarajevskom naselju Čengić Vila protiče bez ikakvih ekcesa, a blokada glavne saobraćajnice i dalje se nastavlja", rekao jeportparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

On je dodao da se na mjestu protesta do 13 okupilo oko 200 učesnika koji su organizovanim mini-busevima i privatnim vozilima već krenuli na Mistrićevu dženazu, koja će biti obavljena na mezarju "Ravne bakije".

Prema njegovim riječima, na mjestu blokade saobraćajnice ostaće određeni broj učesnika protesta i vozila, tako da će saobraćaj biti blokiran do daljeg, dok će se prema najavama jedan broj građana vratiti nakon dženaze da bi nastavili proteste.

Građani i prijatelji Amara Mistrića tvrde da će tu ostati dok ubice ne budu uhapšene, a u protestima učestvuju i pripadnici Pokreta "Dosta" i Udruženja "Akcija građana", koje prema nezvaničnim podacima, proteste planiraju i da nastave pred zgradom kantonalnog Suda u Sarajevu.

Tramvaji redovno saobraćaju, a građani sa motornim vozilima pozivaju se da koriste alternativne pravce. Protesti na Čengić Vili počeli su kada su građani zatražili da što prije budu privedeni svi koji su upleteni u ubistvo Mistrića, koji je bio stanovnik ovog naselja.

Okupljenima su se obratili federalni premijer Mustafa Mujezinović i načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, a na mjestu protesta bio je i premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić.
Policija: Brzo ćemo pronaći Amarove ubice!
Povodom ubistva mladića Amara Mistrića, na poziv federalnog ministra unutrašnjih poslova Muhidina Alića, u prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova održan je sastanak ljudi na vrhu te institucije.

Kako je saopšteno iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zajednički je izražena osuda ovog hladnokrvnog ubistva i drugih događaja koji su uznemirili građane, a analizirana je sigurnosna situacija na području Kantona Sarajevo. Policija je konstatovala da su posljednji događaji iako su rasvijetljeni, narušili situaciju i osjećaj sigurnosti građana.

"Policija, kao i do sada, vrlo brzo rasvijetlila ovaj događaj i identifikovala počinioce, te se može reći da će i u ovom slučaju policija vrlo brzo pronaći i uhapsiti izvršioce ovog ubistva. Intenzivno se traga za počiniocima od momenta počinjenog ubistva pa do sada, policija MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa drugim agencijama prikupljala je saznanja o lokacijama gdje bi se odbjegli mogli skrivati. Izvršen je pretres više objekata na više različitih lokacija a i u ovom trenutku se opserviraju određene lokacije, a sve u cilju pronalaska počinilaca ovog krivičnog djela, saopšteno je iz policije.



Amar Mistrić (23) radio je u kafeu "Očo rios" u naselju Čengić Vila, a ubijen je 13. avgusta, oko 01.00 čas, kada je na njega pucao iz pištolja neko iz grupe mladića, koje nije htio uslužiti pićem.

Mistrić je u noći 12. na 13. avgust u Kliničkom centru Sarajevo podlegao od povreda zadobijenih vatrenim oružjem, nakon što su u njega pucali dvadesetdvogodišnjaci Anel Herak i Edin Vuk iz Sarajeva.

Policija je došla do saznanja da su 21-godišnji Ć.M. i 22-godišnji B.A. iz Sarajeva pomogli osumnjičenima da napuste mjesto pucnjave, odvezavši ih vozilom u pravcu Vogošće.

Sarajevska policija je pronašla u subotu u 3.50 časova pomagače i uhapsila ih, a još se traga za ubicama.

(MONDO, foto: sarajevo-x.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE