• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mile Radišić opet izbjegao zatvor

Autor mondo.ba

Iako je Mile Radišić najkasnije juče do ponoći morao da se pojavi na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne, to se nije desilo.

Radišić se nije pojavio u KPZ „Tunjice", a u nadležnim institucijama prebacuju lopticu, ne želeći decidno da potvrde da li će zbog toga biti priveden, iako je tri puta odgađao odlazak, koristeći rupe u zakonu i preplitanje sudskih nadležnosti, javlja BNTV. Mile Radišić je neodlaskom na izdržavanje kazne ponovo prekršio zakon.

Nakon što su ga žalbe nakon potvrđene presude Vrhovnog suda Republike Srpske, 24. juna prošle godine, na slobodi držale još devet mjeseci, juče je morao da se prijavi na izdržavanje trogodišnje zatvorske kazne, ali nije, potvrđeno nam je u KPZ Banjaluka.

Na pitanje zašto nije u zatvoru, uputili su nas na Ministarstvo pravde Republike Srpske. U Ministarstvu pravde Republike Srpske uputili su nas u Osnovni sud Banjaluka.

U Osnovnom sudu Banjaluka nas nisu uputili dalje nigdje, nego su samo rekli da će javnost sutra dobiti informaciju zbog čega Mile Radišić nije u zatvoru. Više detalja nema ni Mirko Dabić, svojevremeno branilac osuđenog.

Sve to govori u kakvom sistemu živimo, smatraju opozicionari. Ni pravde, ni prava ovdje nema i to je tragedija, kažu u PDP-u. Pojedinci su kod nas iznad zakona, a sve zahvaljujući sprezi jednog dijela sudija i tužilaca sa političkim vrhom SNSD-a, ističe Branislav Borenović

Radišić je odlazak na robiju odgađao tri puta, kako je navodio, zbog teške akutne bolesti i započetih poslova. U KPZ Banjaluka su, nakon analize dijagnoze, zaključili da Radišić ima uslove da se liječi i u zatvoru.

Ministar pravde Anton Kasipović, nedavno je izjavio da on nije doktor i da ne može da tumači nečije zdravstveno stanje, niti da utiče na odluke sudova. Po zakonu, Radišić bi sada morao da bude priveden u zatvor. Ako neko u to još vjeruje.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aps!

Dobro ste rekli u posljednjoj recenici, u to niko ne vjeruje. Cirkus!

MONDO REPORTAŽE