• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Džaferović znao za zločine nad Srbima"

Autor SRNA

"Srpski vojnici sa prostora Vozuće iznenađeni su naredbom Tužilaštva BiH o neprovođenju istrage protiv Šefika Džaferovića, jer je znao za stravične zločine Trećeg korpusa takozvane Armije BiH nad Srbima".

To je rekao Srni nekadašnji načelnik Štaba Četvrte ozrenske lake pješadijske brigade Vojske Republike Srpske Zoran Blagojević.

Blagojević je istakao da je opštepoznato da je Treći korpus takozvane Armije BiH u sadejstvu imao odred "El mudžahid" i da je na najsvirepiji način likvidirano 60 zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske.

"Zar nije dovoljno odsijecanje glava, koje su oni prikazivali, da se procesuira komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH /Sakib Mahmuljin/, a za sve to je znao DŽaferović, koji je bio načelnik Centra službi bezbjednosti Zenica", rekao je Blagojević.

On je zapitao šta još treba da se uradi da bi bila pokrenuta istraga protiv vinovnika i naredbodavaca počinjenih zločina.

"Frapantno je da se ne pokrene postupak za zločine koji su očigledni i vidljivi, uzimajući u obzir to da su, s druge strane, pokrenute istrage protiv nekih pripadnika Vojske Srpske jer su navodno nekog ošamarili", istakao je Blagojević.

On je zaključio da se, pored zločina, vršilo i izmiještanje masovnih grobnica, te istakao da se i danas opstruiše povratak srpskog stanovništva u Vozuću.

Tužilaštvo BiH izdalo je juče naredbu o neprovođenju istrage protiv predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika DŽaferovića za ratne zločine.

Postupajući tužilac je donio ovakvu odluku na osnovu analize materijala koje je dostavio bivši potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo.

Kebo je u nekoliko navrata predao tužiocima više od 8.000 stranica dokumenta u vezi sa zločinima počinjenim nad Srbima u Vozući kod Zavidovića.

On je početkom februara proslijedio Tužilaštvu BiH i novih 3.000 dokumenata, među kojima su dokazi o ratnim zločinima koje su nad Srbima počinili pripadnici Petog korpusa takozvane Armije BiH na području centralne BiH, dijela Krajine i na području Goražda.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE