• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kfor nastavlja vežbu na severu Kosmeta

"Kforove multinacionalne snage "Sever" nastaviće sa ispunjavanjem misije i obezbeđivanjem sigurne sredine za sve žitelje ovog dela Kosova"

 Kfor nastavlja vežbu na severu Kosmeta  Izvor: MONDO

Kforove taktičke snage "Sever" nastaviće i u sredu na severu Kosova, u regionu jezera Gazivode, vežbu čiji je cilj da se međunarodne vojne trupe "uvežbaju u domenu raspoređivanja sredstava i ovladaju radnim procedurama".

Brigadni oficir Patris Vas izjavio je u utorak novinarima u Zubinom Potoku da će vežba pomoći da Kfor spremno dočeka zadatke i izvrši ih na najbolji način.

On je najavio da će tokom dana, u okviru dvodnevne vežbe, u regionu severnog Kosova biti raspoređeno 100 vojnika sa tehnikom i opremom.

Vas je precizirao da se juče radilo na razmeštanju radio uređaja, što je omogućilo uspostavljanje brze veze sa komandom.

"Kforove multinacionalne snage "Sever" nastaviće sa ispunjavanjem naše misije i obezbeđivanjem sigurne sredine za sve žitelje ovog dela Kosova", izjavio je Vas.

Komandant Kfora, francuski general Gzavije de Marnak, koji je pre nekoliko dana posetio vojnike na severu Kosova, izjavio je da će Kfor, u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, obezbediti sigurno okruženje za sve građane.

On je tada novinarima saopštio da trupe Kfora neće biti pojačane, ali da će biti rotacije, tako da će italijanski bataljon, stacioniran u blizini Brnjaka, biti zamenjen nemačkim.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE