• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Političari RS: Ceriću, pročitan si!

Premijer RS Milorad Dodik ocijenio je da poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić ponovo pokazuje želju da Bošnjaci dominiraju BiH.

 Političari RS: Ceriću, pročitan si! Izvor: MONDO

Premijer Srpske je, povodom Cerićeve izjave da Bošnjaci moraju da izbore pravo da sami "kroje" svoju sudbinu i samostalno upravljaju BiH, rekao da nema ništa sporno u tome da o sudbini bošnjačkog naroda odlučuju Bošnjaci, ali da je sporna i opasna želja da se BiH vlada ne uvažavajući činjenicu da je ona sastavljena od dva entiteta, prenijeli su bosanski mediji.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da je očigledno da se bošnjački politički lideri medjusobno prepiru oko koncepta budućnosti BiH, istakavši da je Cerić preuzeo ulogu vodećeg lidera Bošnjaka i to na pokušaju ponovne homogenizacije naroda na strahu od prošlosti i budućnosti.

"Politika koju Cerić zagovara svakako nije politika dogovora i kopromisa, nego isključivosti. Poziv Bošnjacima da se organizuju tako da oni upravljaju BiH je jasna poruka i Srbima i Hrvatima, i oni prema tome moraju naći svoj odgovor u budućnosti", rekao je Bosić.

Potpredsednik PDP-a Slobodan Nagradić kaže da više nikog ozbiljnog ne iznenadjuju Cerićevi stavovi.

"On je svakako pročitana knjiga, ali po mom mišljenju više se postavlja pitanje imaju li Srbi u RS, a svakako i u Srbiji, intelektualne političke snage da mu se adekvatno suprostave", zapitao je Nagradić.

On je dodao da ono što Cerić zagovara nije nikakvo smirivanje tenzija i prilika u BiH, nego upravo suprotno.

"Oni koji nastoje da pokažu da su još moćni i važni upravo, rekao bih, stoje iza Cerića i njegovih izjava", ocijenio je Nagradić.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE