• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubice iz Sarajeva brane se ćutanjem

Ubice Amira Mistrića branili se ćutanjem pred Županijskim sudom u Splitu. Očekuje se tranzicioni pritvor za obojicu, a poslije toga izručenje BiH.

 Ubice iz Sarajeva brane se ćutanjem Izvor: MONDO

Državljani BiH Edin Vuk i Anel Herak, osumnjičeni za ubistvo Amira Mistrića, u ponedjeljak ujutro su privedeni u istražni centar Županijskog suda u Splitu, pošto su u nedjelju saslušani u policiji.

Kako prenose hrvatski mediji, Vuk i Herak branili su se ćutanjem pred istražnim sudijom ali su pristali da budu izručeni BiH što će pojednostaviti postupak izručenja vlastima u toj zemlji.

Sudija Stanko Grbavac nakon saslušanja odredio je dvojici Sarajlija uhapšenih tranzicioni pritvor, a očekuje se da će u BiH stići narednih dana.

Vuk i Herak uhapšeni su juče u Omišu, jer je za njima nakon ubistva u Sarajevu bila objavljena Interpolova potjernica.

Oni su uhapšeni u omiškoj policijskoj stanici, gdje su došli da se raspitaju na koji način mogu dobiti boravišnu dozvolu za ostanak Hrvatskoj. Omiški policajci su ih prepoznali sa Interpolove potjernice i potom uhapsili.

"Osobe za kojima je izdata potjernica zbog ubistva sada su u policijskoj stanici u Omišu", rekla je Marina Kraljević-Gudelj.

Ona je istakla dobru saradnju policija Hrvatske sa kolegama u BiH i navela da je policija bila obavještena da se dvojica osumnjičenih nalaze na području Splitsko-dalmatinske županije.

Dvojica osumnjičenih od ranije su poznati policiji u BiH.

Komesar policije Kantona Sarajevo Himzo Selimović rekao je da je Vuk ranije osuđen na četiri mjeseca, odnosno na jednu godinu uslovno.

"Riječ je o krivičnom djelu ugrožavanja bezbjednosti iz 2007. godine. Prije nekoliko mjeseci je bio uključen i u izazivanje opšte opasnosti - taj slučaj je dostavljen nadležnom tužilaštvu", precizirao je Selimović.

Mistrić (23) je u noći 12. na 13. avgust u Kliničkom centru Sarajevo podlegao od povreda zadobijenih vatrenim oružjem, nakon što su u njega u kafiću "Očo rio" u naselju Čengić Vila pucali dvadesetdvogodišnjaci Anel Herak i Edin Vuk iz Sarajeva, jer ih nije htio poslužiti pićem.

Zbog ubistva Mistrića, građani sarajevskog naselja Čengić Vila nekoliko dana su protestvovali, blokirajući glavnu saobraćajnicu, tražeći da se ubice uhapse i kazne.

(MONDO/agencije, foto: Index.hr)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE