• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigla krivična protiv Bektaša

U Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu danas je stigla krivična prijava protiv Elisa Bektaša, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

 Stigla krivična protiv Bektaša Izvor: MONDO

"Krivična prijava je stigla danas. Mi ćemo da je proučimo, razmotrimo i postupićemo u skladu sa zakonskim ovlašćenjima", rečeno je u srpskom tužilaštvu.

U Tužilaštvu nisu mogli da kažu ko je podnosilac prijave, niti šta ona sadrži, a Srna iz dobro obaviještenih izvora saznaje da je to učinjeno zbog Bektaševe umiješanosti u ratne zločine Trećeg korpusa Armije BiH nad Srbima i Hrvatima.

Izvori Srne naveli su da je Bektaš pripadao obavještajnim strukturama Armije BiH, a da je posljednjih godina pod paravanom predavača na akademiji za bezbjednost Orhana Dragaša u Beogradu radio na prikrivanju identiteta odgovornih za zločine nad Srbima i Hrvatima.

Prema istom izvoru, Bektaš je "navodno pobjegao iz Armije BiH", a zatim kao pripadnik Međunarodne organizacije za migracije otišao na Kosovo i Metohiju, gdje je pripremao je logistiku vezano za mudžahedine i vehabije na Kosovu.

Izvori Srne navode da je Bektaš bio jedan od glavnih jataka Karaja Kamela bin Alija, poznatog kao Abu Hamza, koji je nedavno bio pobjegao iz zatvora u Zenici, te da je razlog Abu Hamzinog bijega strah od optužnice za zločine koje je počinio kao pripadnik jedinice "El mudžahedin".

"Haški sud je u slučaju komandanta Glavnog štaba Armije BiH Rasima Delića donio presudu da su mudžahedini počinili zločine, ali u tim presudama ne identifikuje počinioce. Samim tim će većina oficira Trećeg korpusa morati da odgovara, pa makar po komandnoj odgovornosti", rekao je izvor Srne.

On navodi da je jedan od osumnjičenih za zločine nad Srbima i Hrvatima i Abu Hamza, ali i nekoliko oficira Trećeg korpusa Armije BiH, te da je Bektaš, koji je bio kapetan te vojske, kao mlad oficir hvalio mudžahedine, za koje je govorio da su "došli da poginu u borbi protiv Srba, ne žaleći svoj život".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE