• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokrenuti istragu protiv mudžahedina!

Borci, porodice i logoraši podnijeli su zahtjev Tužilaštvu za ratne zločine Srbije da pokrene istragu protiv mudžahedina koji su ratovali u BiH

 Pokrenuti istragu protiv mudžahedina! Izvor: MONDO

Predsjedavajući Srpskog pokreta nevladinih organizacija Spona Branislav Dukić rekao je Srni da su, prema dokumentima koje posjeduje Spona, ta lica počinila ratni zločin nad srpskim narodom u BiH, a onda i na Kosovu.

"Poslije toga ubacili su se u neke međunarodne organizacije koje još rovare po Srbiji", naveo je Dukić, koji je i predsjednik Saveza logoraša RS.

Komentarišući podnošenje krivične prijave Tužilaštvu za ratne zločine Srbije protiv Elisa Bektaša, Dukić je istakao da je riječ o veoma zagonetnoj ličnosti.

"Bio je u ratu na prostorima BiH, a onda je prebačen na Kosovo i kasnije dolazi do mjesta šefa nekih međunarodnih organizacija u Srbiji", dodao je Dukić.

Prema njegovim riječima, i hrvatske nevladine organizacije, koje okupljaju bivše logoraše, najavile su da će tražiti da mudžahedini budu procesuirani i da se u ovaj proces uključi i Tužilaštvo Hrvatske.

Dukić je potvrdio da Savez logoraša RS i druge nevladine organizacije iz Srpske, kao i hrvatske nevladine organizacije koje okupljaju bivše logoraše planiraju da početkom septembra "blokiraju rad Tužilaštva BiH".

"Smatramo da, kada je riječ o ratnim zločinima, svi treba da budu procesuirani. Nažalost, ovdje se samo progone Srbi i dijelom Hrvati, dok Bošnjaka, kada je riječ o tome, nema", precizirao je Dukić.

U Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu Srni je potvrđeno da je danas stigla krivična prijava protiv Elisa Bektaša, ali nisu mogli da kažu ko je podnosilac prijave, niti šta ona sadrži.

Srna iz dobro obaviještenih izvora saznaje da je to učinjeno zbog Bektaševe umiješanosti u ratne zločine Trećeg korpusa Armije BiH nad Srbima i Hrvatima.

Isti izvori navode da je Bektaš pripadao obavještajnim strukturama Armije BiH, a da je posljednjih godina pod paravanom predavača na akademiji za bezbjednost Orhana Dragaša u Beogradu radio na prikrivanju identiteta odgovornih za zločine nad Srbima i Hrvatima.

Prema istom izvoru, Bektaš je "navodno pobjegao iz Armije BiH", a zatim kao pripadnik Međunarodne organizacije za migracije otišao na Kosovo i Metohiju, gdje je pripremao je logistiku vezano za mudžahedine i vehabije na Kosovu.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE