• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OHR "vrbuje" smijenjene SDS-ovce

OHR nudi političku rehabilitaciju smijenjenim zvaničnicima SDS-a u zamjenu za pomoć u rušenju premijera RS Milorada Dodika, saznaje Srna

 OHR "vrbuje" smijenjene SDS-ovce Izvor: MONDO


Kancelarija visokog predstavnika posljednjih nekoliko sedmica poziva smijenjene zvaničnike Srpske demokratske stranke i nudi im uslove pod kojima bi mogli biti politički rehabilizovani, ali da učestvuju u rušenju aktuelnog premijera Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je Srni jedan od smijenjenih članova SDS-a.

Isti izvor rekao je da od smijenjenih kadrova SDS-a OHR traži da se aktivno uključe u rušenje Dodika sa pojedinim nevladinim organizacijama koje kontroliše OHR.

"Već neko vrijeme stižu pozivi iz OHR-a, a smjenjeni zvaničnici pozivaju se u grupama po pet ljudi u vremenskim razmacima. Do sada je na razgovorima bilo 15 do 20 smijenjenih članova SDS", rekao je smijenjeni član SDS-a.

On je naveo da je riječ o klasičnoj zavjeri u kojoj jedan dio međunarodne zajednice "pokušava da upregne sve snage u rušenju Milorada Dodika i slabljenju Republike Srpske" pred predstojeće razgovore o ustavnim promjenama.

Isti izvor rekao je Srni da, ukoliko se Dodikovoj smjeni bude protivio predsjednik SDS-a Mladen Bosić, može se očekivati njegova smjena kao lidera ove stranke.

Bosić u izjavi za Srnu nije želio ni da potvrdi niti da demantuje ovu informaciju, ali je ponovio da se zalaže za rehabilitaciju svih smijenjenih zvaničnika.

"Svi treba da budu rehabilitovani istovremeno kako bi se prestalo sa maltretiranjem i manipulisanjem nevinim ljudima", rekao je Bosić.

Bivši visoki predstavnik u BiH Pedi Eždaun polovinom 2004. godine smijenio je sa raznih funkcija 59 članova Srpske demokratske stranke.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE