• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati se zapošljavaju kao Srbi!

Hrvati u Glamoču prilikom zapošljavanja izjašnjavaju se kao Srbi, da bi formalno bio pounjen broj o nacionalnoj zastupljenosti.

 Hrvati se zapošljavaju kao Srbi! Izvor: MONDO

"Mi ovdje čak i ne znamo da su objavljeni konkursi za zapošljavanje, jer se oni objavljuju u nekim internim glasilima, skriveno od nas. Mi samo primjetimo neko novo lice iz neke druge sredine koje je počelo da dolazi na posao", rekao je načelnik opštine Glamoč Radovan Marković za "Glas Srpske".

On je smatra da je za to odgovorna vlast Livanjskog kantona, ali i da bi federalna vlast mogla uticati na kantonalnu, dodajući da će zatražiti prijem na federalnom nivou kako bi uozbiljili tu problematiku, ali i na nivou Republike Srpske, jer srpsko pitanje i povratnici na tom prostoru ne treba da budu odbačeni.

Marković je naveo podatke prema kojima u opštini Glamoč postoji srpska, bošnjačka i hrvatska povratnička grupacija i da na tom prostoru trenutno živi 2 500 Srba, između 1 200 i 1 500 bošnjaka i oko 1 000 Hrvata.

On je dodao da nešto malo Srba radi u opštini i kao fizički radnici na hrvatskim pilanama, te da je ukupno zaposlenih u glamočkoj opštini 500, a da su Srbi manjina.

"I sam život za Srbe ovdje je neodrživ, sa okvirima koji su ispod granice dostojanstva. U kantonalnoj vlasti imamo tri srpska ministra i niz poslanika u kantonalnoj skupštini. Bio je stranački dogovor u kantonalnoj Vladi o zapošljavanju Srba u šumarijama i drugim preduzećima, ali taj dogovor nije ispoštovan", rekao je Marković i dodao da je pozicija srpskih ministara u kantonalnoj Vladi više lične prirode.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE