• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić spriječio milionsku uštedu

Bošnjački član Predsjedništva BiH spriječio ovu ustanovu da entitetima dodijeli kasarne, čime bi Ministartvo odbrane BiH uštedjelo milione KM.

 Silajdžić spriječio milionsku uštedu Izvor: MONDO

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić spriječio je Predsjedništvo BiH da civilnim vlastima entiteta na upravljanje dodijeli 21 neperspektivnu kasarnu Oružanih snaga, čime bi Ministartvo odbrane BiH uštedjelo milione KM.

Silajdžić smatra da je BiH ta koja nastavlja kontinuitet Socijalističke Republike BiH i traži da Predsjedništvo BiH direktno daje tu imovinu na korišćenje, piše "Euroblic".

U Ministarstvu odbrane BiH navode da postoje 54 neperspektivne lokacije od kojih je 11 u Republiic Srspkoj, a 43 na teritoriji Federacije BiH.

Iz Ministarstva odbrane BiH kažu da su Predsjedništvu BiH dostavili tu informaciju i da očekuju rješenje tog problema da bi im bili smanjeni troškovi.

Vojni analitičar Antonio Prlenda upozorio je da neperspektivne vojne lokacije hitno treba skinuti sa budžeta Ministartva odbrane, jer može doći u pitanje čitav sistem održavanja u Oružanim snagama BiH.

On je naglasio da bi idealno bilo da se prvo rješi pitanje državne imovine, pa onda vojne, dodajući da je to dubok problem, prije svega politički, jer je "neko osjetio da se mogu namaći pare".

Prlenda ističe da iz ugla vojske ovaj problem mora biti rješen, jer "oni svakao imaju malo novca".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE