• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktori "pali" na Savjetu ministara

Savjet ministara nije izabrao direktore Direkcije za evropske integracije, Uprave za indirektno oporezivanje i Regulatorne agencije za komunikacije.

 Direktori "pali" na Savjetu ministara Izvor: MONDO

Predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić rekao je na konferenciji za novinare da izbor direktora ide na dalje usaglašavanje unutar ove institucije.

"Izvršili smo glasanje za sva tri mjesta i dobili većinsku podršku, ali nije bilo konsenzusa tako da će se to dalje usaglašavati, najprije za mjesto direktora Direkcije za evropske integracije BiH za koje je kandidat Lidija Topić. Kod glasanja za sva tri kandidata, šest glasova je bilo za, a četiri protiv i idemo u drugi krug usaglašavanja", rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić

On je istakao da danas nije bilo spremnosti za usaglašavanje iz reda bošnjačkih ministara i njihovih zamjenika.

Špirić je naveo da je za rješenje ovog procesa potreban kompromis između bošnjačkih političkih partija - SDA i Stranke za BiH i da se sada radi o pitanju bošnjačkog nacionalnog jednistva, koje predstavlja plaćanje cijene za BiH.

Špirić je rekao da je za mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH danas podržan Zoran Tegeltija i da se usaglašava samo njegovo ime, a u Regulatornoj agenciji za komunikacije Kemal Huseinović čije imenovanje će već na narednoj sjednici biti ponuđeno na izjašnjavanje ministrima.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH istakao je da konsultacije SDA i Stranke za BiH predstavljaju kupovinu vremena što nije dobro za BiH te da se sada radi o igri `heroja i izdajnika`.

"Bojim se da se pravi konfuzija, kako bi se osiguralo što snažnije međunarodno prisustvo. Ubijeđen sam da to neće pomoći BiH. Moramo sami više raditi i poštovati tu pomoć koji nam drugi pružaju. Vrijeme je da `odrastemo` i ja sam spreman za tu priču", poručio je Špirić.

On je rekao da će uputiti pismo Agenciji za državnu službu da iskoristi zakonske mogućnosti i da po isteku od trideset dana imenuje najbolje rangiranog kandidata za mjesto direktora Direkcije za evropske integracije BiH Lidiju Topić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE