• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avdić: Za mnom nema potjernica!

Sead Avdić, koga je Predsjedništvo BiH predložilo kao kandidata za ambasadora BiH u Beogradu, izjavio je da za njim nema nikakvih potjernica.

 Avdić: Za mnom nema potjernica! Izvor: MONDO

Avdić je pritom mislio na potjernice u vezi sa slučajem "tuzlanska kolona", koje mediji navode kao razlog zbog kojeg od Srbije neće dobiti agreman za imenovanje.

"Biro za istraživanje ratnih zločina u Republici Srskoj rekao je da nema nikakvih potjernica za Seadom Avdićem... Haški tribunal je takođe rekao - Sead Avdić je čist", rekao je on za Radio "Slobodna Evropa".

Avdić, koji je bio visoki funkcioner u Tuzli u vrijeme napada na kolonu JNA koja se povlačila iz tog grada 1992. godine, nije želio da spekuliše o tome da li će zvanični Beograd dati agreman za njegovo imenovanje i dodao da treba sačekati da formalno istekne rok za davanje agremana.

Radio "Slobodna Evropa" navodi da će ionako zategnuti odnosi između BiH i Srbije postati još zategnutiji, ukoliko Avdić ne dobije "zeleno svjetlo" Beograda.

Prema diplomatskim pravilima, rok za izdavanje agremana je 90 dana. Ukoliko Seadu Avdiću ne bude odobren agreman, to će biti drugi kandidat za ambasadora BiH u Srbiji koji je odbijen.

Prije dvije i po godine za ambasadora u Srbiji imenovan je Boriša Arnaut, kome zvanični Beograd nikada nije dao agreman, a odbijanje nije obrazloženo.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE