• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovlašćenja RS ne mogu se prenositi na BiH

Predsjednik RS se sastao sa novoimenovanim šefom Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u Banjaluci Kristoferom Benetom.

 Ovlašćenja RS ne mogu se prenositi na BiH Izvor: MONDO

Republika Srpska ne može prihvatiti da se ovlašćenja entitetskih organa, uključujući i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, prenose na novoformirana tijela na nivou BiH, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika RS Rajka Kuzmanovića.

Kuzmanović je danas razgovarao sa novoimenovanim šefom Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u Banjaluci Kristoferom Benetom o političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i stavovima srpskim zvaničnika o najznačajnijim pitanjima i problemima u BiH.

U saopštenju iz kabineta predsjednika RS, poslije razgovora Kuzmanovića i Beneta, ističe se da je RS zainteresovana za rješavanje podjele državne imovine, ali da se ovo pitanje nepotrebno zakomplikovalo i da postoje tendencije da se kao državna imovina predstavi i imovina koja, prema ustavu i Dejtonskom mirovnom sporazumu, pripada entitetima koji su njeni titulari.

Kuzmanović je ocijenio da je odluka visokog predstavnika da formira radnu grupu za popis državne imovine suprotna stanovištu da domaći organi i institucije preuzmu odgovornost za usvajanje i sprovođenje odluka od interesa za BiH i njene entitete.

Predsjednik RS je izrazio sumnju da će tim, koji formira OHR, uspeti da završi ovaj posao do novembraskog zasedanja Saveta za implementaciju mira.

"RS je opredijeljena za evroatlantske integracije BiH i ispunjavanje uslova iz Mape puta za liberelizaciju viznog režima, ali ne može prihvatiti da se ovlašćenja entitetskih organa, uključujući i MUP RS, prenose na novoformirana tijela na nivou BiH", naveo je Kuzmanović. (Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE