• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasador Srbije demantuje MIP BiH

Ambasador Srbije u BiH Grujica Spasović demantovao navode iz saopštenja MIP-a BiH da bi polovinom septembra na slobodi trebalo da bude Ilija Jurišić.

 Ambasador Srbije demantuje MIP BiH Izvor: MONDO

Grujica Spasović je potvrdio da se 19. avgusta sastao sa ministrom inostranih poslova BiH Svenom Alkalajem i da su tokom razgovora konstatovali da bi bilo korisno da se što prije okonča sudski postupak protiv Jurišića.

"Samo sam ponovio riječi glavnog tužioca za ratne zločine u Srbiji Vladimira Vukčevića da će sudski proces protiv Jurišića, najverovatnije, biti okončan u septembru. Ni u jednom trenutku nisam prejudicirao kakav će biti ishod procesa koji se vodi protiv Jurišića. Nisam pravnik po struci i nije u mojoj nadležnosti da komentarišem sudske odluke", rekao je Spasović za "Glas Srpske".

On je dodao da je, prema informacijama kojima raspolaže, u "slučaju Jurišić" ostalo još jedno svjedočenje početkom septembra putem video-linka iz Sarajeva.

"To će valjda biti poslednje što će se u tom procesu uraditi pre nego što se izrekne presuda", istakao je Spasović.

Spasović kaže da je zbog pogrešne interpretacije dobio izvinjenje iz kabineta ministra Alkalaja i uvjerenje da će Ministarstvo proslijediti demanti ove informacije.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH ranije je saopšteno je da se ministar Alkalaj tokom susreta sa Spasovićem interesovao za slučaj Ilije Jurišića, te naglasio da bi njegovo skoro puštanje na slobodu poslalo dobru poruku.

"Ambasador Spasović je istakao da je slučaj `Jurišić` u proceduri i da bi polovinom septembra on mogao biti na slobodi", navodi se u saopštenju iz MIP-a BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE