• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Popis OHR-a će biti fijasko!

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da će propasti popis državne imovine koji namjerava da sprovede OHR.

 Radojičić: Popis OHR-a će biti fijasko! Izvor: MONDO

Prema njegovim riječima,  međunarodna zajednica u cijeli proces ulazi sa nerealnim očekivanjima i nesvjesna tehničkih prepreka na koje će naići.

Igor Radojičić je naveo da OHR izlazi u susret i mnogima u Federaciji BiH, gdje je već vidljiv koncept, prema kojem sve - "i šumu i vodu i vazduh i ptice u vazduhu - treba uknjižiti kao državnu imovinu".

"Nije moguće izvesti popis tom brzinom i on će završiti fijaskom. Međutim, kada se to desi, opet će tvrditi da posao nije propao, a ćorsokak u kojem će se naći OHR sigurno će proizvesti dodatnu nervozu koja bi mogla uticati na to da se početkom novembra neke odluke donesu `preko koljena`, što će potpuno zakomplikovati situaciju u BiH'', rekao je Radojičić.

On je ocijenio da popis nije moguće završiti prije novembra, navodeći primjer Hrvatske, u kojoj ni 19 godina od početka tog posla taj problem nije riješen, iako su njihove knjige mnogo sređenije od ovih u BiH.

Na pitanje da li je u pozadini svega otimanje imovine RS, Radojičić je rekao da je koncept FBiH već vidljiv i da ona želi da sve uknjiži kao državnu imovinu

"RS neće odustati od imovine koja se smatra našom i nema šanse da je preknjižimo nekom drugom", poručio je Radojičić

Predsjednik Narodne skupštine RS zaključio je da je visoki predstavnik Valentin Incko pod ozbiljnim pritiskom da se ovaj posao završi, ali da je to teško ostvariti ako se preduzimaju nerealni koraci.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE