• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Patrijarh bolje, ali ne može iz bolnice

Patrijarh Pavle se oseća bolje, ali ne može na kućno lečenje, saopšteno iz VMA.

 Patrijarh bolje, ali ne može iz bolnice  Izvor: MONDO

Posle vesti da bi patrijarh Pavle (93), posle četiri meseca lečenja na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, uskoro trebalo da bude pušten na kućno lečenje u Patrijaršijski dvor, sa VMA je saopšteno da je za patrijarha najbolje da ostane u bolnici, pod nadzorom lekara.

Kako je saopšteno sa Vojno-medicinske akademije, zdravstveno stanje patrijarha je stabilizovano, a stepen funkcionalnog oporavka je adekvatan životnom dobu: patrijarh je svestan, prati sagovornike uz lakšu komunikaciju, prima posete i jedan deo vremena provodi u sedećem položaju.

"Nakon četvoromesečnog lečenja teškog poremećaja srčanih, plućnih, neuroloških i urinarnih funkcija sa životno ugrožavajućim komplikacijama, ostvaren je veoma povoljan efekat lečenja uz značajno poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, u cilju održavanja postignutog stanja neophodna je potpuna opšta nega i medicinski nadzor koji bi se, zbog mogućih ponovnih komplikacija, teško mogao održavati van bolničkih uslova. Konzilijum lekara smatra da zdravstveni nadzor i fizikalnu rehabilitaciju patrijarha treba nastaviti u VMA.

Patrijarh Pavle se nalazi na lečenju na Vojno-medicinskoj akademiji od 13. novembra.

Kako je objavila "Politika", zahvaljujući terapijama koje je propisao stalni konzilijum lekara i uz pomoć medicinskog osoblja VMA, patrijarh se oseća "znatno bolje i više nije 'prikovan' za krevet", a posle puštanja sa VMA očekuje se da će se vratiti svojim obavezama koliko mu to bude dozvoljavalo opšte zdravstveno stanje.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE