• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija Srpske postiže odlične rezultate

Direktor Policije RS Uroš Pena ocijenio je da policija Srpske za sada ima odlične rezultate u borbi protiv svih vidova kriminala.

 Policija Srpske postiže odlične rezultate Izvor: MONDO

"Tehničkih nedostataka ima, ali oni neće uticati na normalno funkcionisanje policije u RS", rekao je Pena.

On je pojasnio da je "bezbjednost skupa" i da zahtjeva vrhunsku tehničku opremljenost policije, istakavši da je sadašnji nivo na kojem se policija Srpske nalazi po tom pitanju rezultat dugogodišnjih ulaganja.

"Ne možemo tražiti više nego što imaju druga ministarstva i moramo dijeliti sudbinu svog naroda. Ranije smo imali priliku da riješimo pitanje DNK laboratorije, ali to nismo učinili i to je ostao veliki problem. Ulaganja u Krim-tehnički centar nisu zadovoljavajuća. Koristimo laboratorije u Hrvatskoj i Srbiji, ali valjda će se država smilovati pa će neka vještačenja uskoro moći da se rade i u Agenciji za forenziku BiH", rekao je Pena za "Pres RS".

On je dodao da ulaganja moraju biti konstantna, jer dobar dio policijske opreme zastarjeva i mora se obnavljati.

"Nažalost, recesija je dotakla sve sfere i to je dodatni problem. Nosimo se sa onim što imamo, ali nemamo smetnji u normalnom funkcionisanju", rekao je Pena.

Direktor Policije RS kaže da nema podatke sa koliko novca MUP Srpske godišnje "puni" republički budžet.

"Mogu reći da je za samo sedam mjeseci ove godine kažnjeno 140 000 vozača. To je povećanje u odnosu na prošlu godinu od 40 odsto, a prošla godina je imala slično povećanje u odnosnu na godinu prije. Međutim, to se ne radi da se napuni budžet RS", rekao je Pena, istakavši da je po tom pitanju njegov zadatak i cilj smanjenje broja nesreća.

Govoreći o problemu dječije pornografije, Pena je rekao da je to krivično djelo koje je na ovim prostorima zakonski nedorečeno i koje se veoma teško dokazuje.

"Na Zapadu je dovoljno dokazati da neko posjeduje takav materijal i zbog toga će biti kažnjen, što kod nas nije slučaj. To je ozbiljno krivično djelo i smatram da bi trebalo napraviti i određene izmjene u zakonu", istakao je Pena.

On je dodao da je Policija RS prepoznala i opasnost koja dolazi sa razvojem tehnologije, te napravila jedno odjeljenje koje će se baviti pitanjem kompjuterskog kriminala, gdje do sada nije registrovano težih slučajeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE