• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerka o krizi u banjalučkom "Kosmosu"

Autori mondo.ba Autori SRNA

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da u banjalučkom preduzeću "Kosmos" mora biti riješena postojeća situacija i da se pregovara sa ozbiljnim strateškim partnerom.

 Premijerka o krizi u banjalučkom "Kosmosu" Izvor: MONDO/Siniša Stanić

Izvor: MONDO/Siniša Stanić

"Vlada Srpske je više puta analizirala situaciju u `Kosomosu`. U svakom slučaju resorno ministarstvo radi na rješavanju ovog pitanja", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Radnici "Kosmosa" štrajkuju od januara ove godine, a nekoliko puta su izašli na ulice, tražeći plate koje im duguju i poručili vlastima da su gladni i da se od obećanja ne živi.

Direktor preduzeća "Kosmos" iz Banjaluke Dragan Ilić kazao je danas da očekuje da će do kraja mjeseca radnicima ovog preduzeća biti isplaćene dvije plate.

"Zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske, do kraja mjeseca očekujemo odobrenje kredita od Investiciono-razvojne banke, koji ćemo iskoristiti za realizaciju određenih poslova, te od njih isplatiti jednu platu", rekao je Srni Ilić.

On je istakao da je dio jedne plate već isplaćen od sredstava dobijenih od finansijera sa kojim je ovo preduzeće imalo problema.

"Očekujem da se do kraja mjeseca realizuje i naplati projekat na kojem radimo, te završi isplata dvije plate koje su sada sporne, a koje su uslov za prekid štrajka", rekao je Ilić.

Kada je riječ o novoj upravi, Ilić kaže da je konkurs objavljen i da se "ušlo u sljedeću fazu".

Ilić je istakao da kriza u preduzeću "Kosmes" traje duži niz godina, a ne samo od kada je on na čelu Uprave.

"Nismo reagovali na vrijeme, mada je uvijek postojala saradnja između Sindikata i Uprave preduzeća o načinu rješavanja problema i opstanka, a da ne pominjem socijalne aspekte", rekao je Ilić.

On smatra da je preduslov za bilo kakav nastavak rada predstanak štrajka i sagledavanje situacije da bi bile donesene odluke o tome kako dalje.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE