• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Vasić: Konačno politički slobodan

Vasić kaže da će poslije Inckovog “pomilovanja” da se ponovo aktivno uključi u rad SDS čiji je član uvijek i bio.

 Nemanja Vasić: Konačno politički slobodan Izvor: MONDO

Nekadašnji direktor Direkcije za puteve RS i član SDS-a Nemanja Vasić, koji je odlukom visokog predstavnika Valentina Incka vraćen na političku scenu, izjavio je Srni da je nakon pet i po godina konačno politički slobodan i da će se u narednom periodu aktivno uključiti u rad stranke.

Vasić je rekao da on nikada nije ni prestao biti član SDS-a, te da će se u narednom periodu aktivno uključiti u rad mjesnog i opštinskog odbora SDS-a u Prnjavoru.

On smatra da nema potrebe za, kako je rekao, bilo kakvim spekulacijama da je OHR smijenjenim zvaničnicima SDS-a nudio političku rehabilitaciju uz uslov da se aktivno uključe u "rušenje" premijera RS Milorada Dodika, dodajući da političkim protivnicima nije drag njihov povratak na političku scenu.

"Mislim da nema potrebe za bilo kakvim spekulacijama o nekakvim ucjenama kada odluka koju smo mi potpisali uopšte nije tajna i sadrži četiri-pet rečenica - da ćemo poštovati Dejtonski mirovni sporazum, da ćemo se zalagati za poštovanje Ustava BiH, pojedinačnih i kolektivnih prava i za ulazak BiH u EU", rekao je Vasić.

On je istakao da bi takav dokument potpisao svaki čovjek i da je to, kako je rekao, sve od istine, a sve drugo nema nikakve veze sa realnošću.

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko ukinuo je juče sankcije za bivšeg lidera SDS-a Dragana Kalinića, te za Savu Krunića, Jovu Kosmajca i Nemanju Vasića, koje je u junu 2004. godine sa funkcija smijenio tadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun zbog, kako je obrazložio, opstruisanja implementacije mira.

Ova četvorica u junu 2004. godine smijenjeni su sa javnih funkcija i funkcija u političkim strankama, a donesenom odlukom ovi pojedinci se ne vraćaju na funkcije na kojima su se nalazili u vrijeme kada su smijenjeni.

Ešdaun je u junu 2004. godine smijenio Kalinića, tadašnjeg predsjednika Narodne skupštine RS i lidera SDS-a, i još 58 više i srednje rangiranih službenika u RS.

Nemanja Vasić je smijenjen sa funkcije direktora tadašnje Direkcije za puteve RS, Savo Krunić sa pozicije direktora "Srpskih šuma", dok je Jovo Kosmajac smijenjen sa funkcije direktora Fonda PIO.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE