• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroj rata ucjenjuje radnicu seksom

Na snimci objavljenoj na FTV Mehmed Šišić objašnjava jedva punoljetnoj radnici da ona treba samo da se opusti i da će on sve da radi.

 Heroj rata ucjenjuje radnicu seksom Izvor: MONDO

Federalna televizija BiH emitovala je videozapis na kome Mehmed Šišić (54), predsjednik Saveza demobilisanih boraca Federacije i Zeničko-dobojskog kantona ucjenjuje 36 godina mlađu sekretaricu Amelu Dudić visinom plate i gubljenjem radnog mjesta ukoliko ne pristane na seks sa njim.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Šišića u četvrtak, ali ga je zenički tužilac Dževad Zahirović pustio iz pritvora narednog dana.

Na snimku Šišić objašnjava jedva punoljetnoj radnici da ona treba samo da se opusti i da će on sve da radi, kao i da bi svaka druga djevojka bez razmišljanja pristala na nepristojnu ponudu povezivanja "ugodnog s korisnim".

Kada djevojka odbija da se povinuje njegovom zahtjevu on počinje da joj prijeti kako će se njegov odnos prema njoj promijeniti i kako će dobiti otkaz. Video pogledajte na www.mtsmondo.com.

Šišić tvrdi da se iza svega kriju njegove kolege iz organizacije koji žele da zauzmu njegovu poziciju i da su oni nagovorili djevojku da ga prijavi policiji.

Prema njegovim riječima, Amela Dudić, koja ga je prijavila za bludne radnje, 15. jula dobila je otkaz u Opštinskoj organizaciji Saveza demobilisanih boraca Zenica, gdje je nešto više od godinu dana volontirala kao sekretarica.

"Dudićeva me prijavila tek dan prije nego su mene lišili slobode. Otkaz je dobila zato što je, dok sam bio u bolnici u Tuzli, neovlašteno dizala novac sa računa, oko 2.200 konvertibilnih maraka, što je 10. jula, u prisustvu svjedoka, potvrdila u svojoj pisanoj izjavi sačinjenoj kod notarke Sabire Sarvan. Tražio sam da vrati novac, da je ne tužim, što je ona i obećala da će učiniti, samo dok podigne kredit. Međutim, nakon toga uzela je još oko 560 KM od članarina i tada smo joj uručili otkaz", tvrdi Šišić.

Dudić je odbila da komentariše bilo šta u vezi ovog slučaja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE