• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrenica: Srpske žrtve u drugom planu

Otvaranje Kancelarije za nestale u Islamskom centru pokazuje da je Bošnjacima u interesu da se u drugi plan stave srpske žrtve, kaže Radomir Pavlović.

 Srebrenica: Srpske žrtve u drugom planu  Izvor: MONDO

Istina o nestalim Srbima s područja Srebrenice nikad se neće saznati, zato što je Institut za nestala lica BiH svoju kancelariju u ovoj opštini otvorio u Islamskom centru, rekao je predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović.

"U ovoj kancelariji ne radi nijedan predstavnik srpskog naroda, što dodatno potvrđuje činjenicu da će se veoma teško otkriti prava istina o stradalim Srbima u srebreničkom kraju", naglasio je Pavlović.

On je rekao za "Fokus" da lociranje Kancelarije u Islamski centar pokazuje da je Bošnjacima u interesu da se u drugi plan stavi srpski narod i njegove žrtve.

Predsjednik opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Srebrenici Mladen Grujičić rekao je da je namjerno odabrana ova lokacija za smještaj Kancelarije, kako bi se otežalo otkrivanje istine o stradanju Srba.

"U Srebrenici postoji mnogo lokacija gdje se mogla smjestiti Kancelarija, ali je odabran Islamski centar, jer Bošnjaci znaju da će malo ko od Srba otići u ovaj centar i prijaviti nestanak svog bližnjeg ili ostaviti neke podatke", istakao je Grujičić.

On je ocijenio da struktura zaposlenih u ovoj kancelariji ima za cilj da se cijeli proces istrage i identifikacije srpskih žrtava odlugovlači i da se što kasnije dođe do istine.

"U Kancelariji Instituta nije zaposlen nijedan predstavnik srpskog naroda, što je najvjerovatnije plod političkih linija. Ovo se može shvatiti i kao diskriminatorski potez", naglasio je Grujičić.

On je rekao da je rad Kancelarije Instituta za nestala lica u ovoj opštini isti kao i rad cijelog Instituta.

"Identifikacijom isključivo bošnjačkih žrtava oni pokazuju da ih ne interesuje druga strana, odnosno srpske žrtve", istakao je Grujičić.

Sekretar Boračke organizacije u Srebrenica Miloš Milovanović rekao je da se činom otvaranja Kancelarije u Islamskom centru, Institut za nestala lica BiH još jednom deklarisao kao isključivo bošnjački institut.

"Ovo je organizacija koja ima dvostruke aršine i koja se lažno predstavlja kao Institut koji se jednako odnosi prema nestalima sva tri naroda u BiH", istakao je Milovanović.

On je dodao da Institut i njegova kancelarija u Srebrenici na sve načine pokušavaju da dokažu da se zločin desio samo nad Bošnjacima, a ne žele da doprinesu otkrivanju istine o nestalim Srbima. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE