• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frid: Podrška SAD nezavisnosti Kosova - izuzetak

Danijel Frid izjavio da je podrška SAD nezavisnosti Kosova "jedinstven slučaj i izuzetak opštem pravilu obeshrabrivanja secesionističkih težnji".

 Frid: Podrška SAD nezavisnosti Kosova - izuzetak Izvor: MONDO

"Kosovo u našim očima ne predstavlja presedan", rekao je pomoćnik američkog državnog sekretara Frid tokom debate u Komitetu za spoljna pitanja američkog Kongresa.

To pitanje je pred Komitetom pokrenuo republikanac Ted Poi koji je doveo u pitanje izbor američke administracije da "da punomoć" kosovskim Albancima da imaju sopstvenu državu.

Braneći odluku administracije, Frid je kazao da "podrška separatizmu obično nije dobra ideja. Ovo je u velikoj meri izuzetak".

Frid je podsetio da je Srbija izgubila kontrolu nad Kosovom 1999. i pitanje je sad da li će Beograd nastaviti na putu ka Evropi ili će zemlja ostati izolovana: "Naši napori na Balkani se zasnivaju na rešavanju glavnog cilja: integracije regiona u evroatlantske institucije."

"Mnoge stvari mogu krenuti naopako i neke sigurno i hoće, ali Kosovo ne može večno ostati pod administracijom Ujedinjenih nacija. Od kako je proglašena nezavisnost kosovski Albanci ažurno rade na poštovanju i zaštiti manjina, pre svega Srba", dodao je on. On je još kazao da su mu kosovski Srbi tokom razgovora koje je imao prošlog petka na Kosovu rekli da odbacuju bilo kakvo nasilje.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE