• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoć medijima u RS: Ko je u "igri"?

Da bi medij u Srpskoj dobio novčanu podršku Vlade treba da je registrovan u RS, izmiruje poreske i obaveze prema zaposlenima...

 Pomoć medijima u RS: Ko je u "igri"? Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske (RS) razmatrala je Informaciju o kriterijumima za dodjelu pomoći medijima u RS, prema kojoj je jedan od kriterijuma da je medij registrovan i da se štampa u RS, odnosno da svojim programom pokriva dio ili cijelu teritoriju RS.

Vlada RS je na sjednici u ponedjeljak zadužila radnu grupu, na čelu sa ministrom saobraćaja i veza RS Nedeljkom Čubrilovićem, da tokom ove sedmice obavi razgovore sa predstavnicima medija koji bi trebalo da daju saglasnost na Vladine kriterijume, kako bi se potom oni vratili Vladi na usaglašavanje.

Šef Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću Vera Sajić rekla je da utvrđeni kriterijumi predviđaju i da medij proizvodi dijelom ili u potpunosti vlastiti program u skladu sa tehničkim i kadrovskim mogućnostima i da planira angažman u vlastitom programu i sa postojećim kadrovima do kraja 2009. godine, što bi bila osnova i za plan radne snage do kraja 2010. godine, da daje puni doprinos u ostvarivanju prava građana RS na informisanje, te da medij planira projekte unapređenje informisanja građana RS za koji će biti utrošena sredstva Vlade RS.

Prema njenim riječima, jedan od kriterijuma jeste i da medij izmiruje poreske obaveze, kao i obaveze i doprinose prema zaposlenima, s ciljem da sačuva svako radno mjesto.

"Kao dokaze da ispunjavaju ove kriterijume, mediji treba da dostave zahtjev za dodjelu sredstava, puni naziv i adresu medija,poreski identifikacioni broj (PIB) i adresu i broj računa banke, dozvolu za emitovanje programa, odnosno rješenje o upisu u registar javnih glasila, program rada, dokaz o teritorijalnoj pokrivenosti signalom, odnosno, mjestu štampanja i distribucije izdanja, dokaz o gledanosti, odnosno, slušanosti programa ili tiraž i čitanost izdanja u 2009. godini", rekla je Sajićeva.

Ona je dodala da mediji treba da dostave i potvrde o broju stalno i honorarno zaposlenih i potvrde iz Fonda PIO i Fonda zdravstvenog osiguranja o izmirenju obaveza prema zaposlenima, te plan radnih mjesta do kraja 2009. godine i u 2010. godini, potvrdu Poreske uprave o izmirivanju obaveza po osnovu poreza i doprinosa, strukturu finasiranja medija i plan utroška sredstava odobrenih od Vlade RS.

Sajićeva je naglasila da je Vlada RS jedina u regionu koja namjerava pomoći medijima u očuvanju radnih mjesta u uslovima ekonomske krize.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE