• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Popis hoće međunarodni mešetari

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH rekao je da bi volio da OHR uspije u svojoj namjeri, ali da ne vjeruje da će taj posao biti urađen do kraja.

 Špirić: Popis hoće međunarodni mešetari Izvor: MONDO

Špirić je izrazio bojazan da se iza ovog posla krije namjera dijela mešetara iz međunarodne zajednice da u BiH ostanu narednih 50 godina i vode sudske procese na relaciji država - entiteti - lokalne zajednice.

"Mislim da žele da svojim obavještajnim timovima obezbijede posao u narednih 30 godina. Ako je to cilj, mislim da će uspjeti, a ako je cilj da popišu imovinu, nisam siguran'', rekao je Špirić sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

Nikola Špirić je rekao da je završen jedan dobar posao imenovanjem direktora Direkcije za evropske integracije, a da su SBiH i SDA dobile dodatno vrijeme za usaglašavanje o imenovanju direktora Regulatorne agencije za komunikacije i UIO.

"Čekam da mi jave da su se usaglasili i da će biti izabrani najuspješniji na konkursu. Kada mi to jave zakazaću sjednicu Savjeta ministara i imaćemo direktore tih agnecija. Što se mene tiče, može odmah, može ove ili iduće sedmice. Ali ono što je sigurno, predsjedavajući Savjeta ministara nije džuboks u koji mogu ubacivati različite želje, nego čovjek koji vodi odgovornu politiku u skladu sa zakonom i Ustavom", rekao je Špirić.

Špirić je ocijenio da pozivanje Bošnjaka na narušavanje nacionalnog balansa na rukovodećim pozicijama nije utemeljeno, već je zamajavanje javnosti unutar BiH i da služi za unutrašnje obračune i približavanja na relaciji SBiH i SDA.

"Savjet ministara je prvi zatražio od Generalnog sekretarijata da sačini informaciju nacionalne zastupljenosti rukovodećih državnih službenika, uključujući generalne sekretare i pomoćnike ministara. Tu informaciju smo razmatrali 25. jula i moram da kažem javnosti da su od 383 rukovodeća službenika u svim institucijama vlasti BiH 163 Bošnjaci, što je 42,56 odsto, 113 ili 29,5 procenata su Srbi, 93 su Hrvati ili 24,8 procenata, 12 ima iz kategorije ostalih, a dva državna službenika su se izjasnila kao neopredijeljena", precizirao je Špirić.

Špirić je rekao da postoji neravnoteža na račun Srba, dodavši da ne može da se načudi da je neko u bivšim institucijama vlasti pristao da guverner Centralne banke, direktori Direkcije za evropske integracije, UIO, Regulatorne agnecije za komunikacije budu iz reda jednog naroda.

"Možda je to bila trenutna neravnoteža, koju je trebalo ispraviti i ja to sada činim", istakao je Špirić i pozvao ostale da mu pomognu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE