• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko krije zločine nad sarajevskim Srbima?

"Niko ne procesuira zločine nad oko 5000 Srba u Sarajevu, koji su na najsvirepije načine mučeni u 126 logora i ubijani."

 Ko krije zločine nad sarajevskim Srbima? Izvor: MONDO

Tim Ministarstva unutrašnjih poslova RS za dokumentovanje i istraživanje krivičnih djela ratnih zločina do sada je nadležnim tužilaštvima podnio 795 krivičnih prijava od čega se čak 33 odsto odnose na ratne zločine počinjene na širem području grada Sarajeva, za koje do sada niko nije odgovarao.

Inspektor u tom timu Radovan Pejić izjavio je za "Glas Srpske" da su izvještaji podneseni protiv 1 496 lica za koja se osnovano sumnja da su počinili ratne zločine nad više od 5 000 žrtava, a postoje 3 299 dosijea ubijenih srpskih civila u Sarajevu.

Pejić naglašava da postoje izvještaji podneseni i protiv lica koja su naredila odvođenje i bespravno odvela u različite sarajevske logore više od 3 000 Srba.

Prema njegovim riječima, Srbi su odvođeni od svojih kuća i na najsvirepije načine mučeni u 126 logora, koliko ih je evidentirano u Sarajevu.

"Kada se ima u vidu činjenica da od ukupnog broja podnesenih izvještaja o ratnim zločinima na zločine nad sarajevskim Srbima otpada 33 odsto, onda to dovoljno govori o stradanjima Srba u Sarajevu", konstatuje Pejić.

On je istakao je da je licemjerno i nedopustivo da je do sada izrečena samo jedna pravosnažna presuda za Niseta Ramića koji je osuđen za zločine koje je počinio u logorima u Visokom.

Pejić dodaje da su prema podacima MUP-a RS podignute samo tri optužnice od kojih se dvije odnose na zločine počinjene na širem području Hadžića i jedna na osnovu koje je izrečena prvostepena oslobađajuća presuda prema Jusupu Ahmetoviću na koju je Tužilaštvo najavilo žalbu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE