• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen nacrt zakona o policiji distrikta

Skupština Brčko distrikta danas je usvojila nacrt zakona o policiji distrikta Brčko u prvom čitanju.

 Usvojen nacrt zakona o policiji distrikta  Izvor: MONDO

Skupština Brčko distrikta na današnjoj sjednici takođe je prihvatila odluku predlagača, Vlade distrikta, da se Nacrt zakona o Poreskoj upravi povuče iz dnevnog reda i uputi na jednomjesečnu doradu.

Učestvujući u raspravi o Nacrtu zakona o Policiji distrikta Brčko, poslanik Stranke za BiH Sejfudin Zahirović zatražio je da se u odredbi koja se odnosi na donošenje pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Policije distrikta precizira da se taj važan akt donosi uz prethodno pribavljeno odobrenje Vlade distrikta, a ne šefa Policije, kako je napisano.

Poslanik SDP-a Ferid Bijelić izrazio je nedoumicu u vezi sa značenjem odredbe da će u određenim situacijama ''Policija pružati stručnu pomoć''.

Prema mišljenju šefa Kluba poslanika SDS-a Ratka Stjepanovića, šef Policije distrikta ne može sam odlučivati, kako je to formulisano u predloženom zakonskom aktu, o popuni neograničenog broja specifičnih radnih mjesta, nego samo o broju koji je približno precizno utvrđen.

Poslanici su u proceduri drugog čitanja, bez prethodne debate, usvojili izmjene i dopune dva zakonska akta - o državnoj službi u organima uprave i o arhivskoj djelatnosti.

Skupština Brčkog usvojila je odluke o preusmjeravanju dijela neutrošenih novčanih sredstava iz budžeta kapitalnih potreba za 2006. godinu i o izdvajanju novčanih sredstava iz opštih sredstava rezervi budžeta distrikta za fiskalnu 2009. godinu.

Poslanici su usvojili i sedam odluka o utvrđivanju javnog interesa za distrikt, na osnovu kojih će biti započeta ili dovršena izgradnja lokalnih vodovodno-kanalizacionih i ostalih komunalnih objekata.

Brčanski parlament usvojio je odluku o procedurama u postupku usklađivanja propisa distrikta Brčko sa propisima Evropske unije, ali uz izričit uslov da ova lokalna zajednica dobije zvaničan prevod odluke sa engleskog jezika na kojemu je pisana, kako se ne bi izlagala velikim troškovima.

O preostale tri tačke dnevnog reda ovog skupštinskog zasijedanja - o opštoj politici distrikta Brčko za period 2009-2012. godina, o izvještaju o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine i o informaciji o stanju prihoda distrikta u proteklih sedam mjeseci, Skupština distrikta raspravljaće za dvije sedmice.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE