• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenja zbog Korićanskih stijena

Pripadnici Sipe uhapsili su Čivčić Petra (39) i Topolu Branka (41) zbog sumnje da su počinili ratni zločin na Korićanskim stijenama na planini Vlašić.

 Hapšenja zbog Korićanskih stijena Izvor: MONDO

U Tužilaštvu BiH Srni je potvrđeno da su Čivčić i Topola lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su 21. avgusta 1992. godine na lokalitetu Korićanske stijene, zajedno sa drugim pripadnicima Interventnog voda Stanice javne bezbjednosti Prijedor i pripadnicima Teritorijalne odbrane Prijedor, počinili krivično djelo zločina protiv čovječnosti iz člana 172. Krivičnog zakona BiH.

Nakon hapšenja, istražilac Tužilaštva i pripadnici Sipe obavljaju pretres na četiri lokacije, od čega su tri kuće i stanovi koje su koristili osumnjičeni, te prostorije SJB Prijedor, s obzirom da je osumnjičeni Čivčić aktivni policijski službenik u Odjeljenju kriminalističke policije, najavljeno je iz Tužilaštva.

Osumnjičeni Čivčić i Topola će tokom dana biti predati postupajućem državnom tužiocu koji će ih ispitati i donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora.

Za zločin na Korićanskim stijenama 1992. godine Tužilaštvo BiH tereti i Zorana Babića, Gordana Đurića, Milorada Radakovića, Milorada Škrbića, Ljubišu Četića, Dušana Jankovića, Željka Stojnića i Sašu Zečevića, te Damira Ivankovića, bivše pripadnike Stanice javne bezbjednosti Prijedor i Interventnog voda tadašnje milicije.

Ivanković je priznao pred Sudom BiH krivicu i osuđen je na osam godina zatvora, a i Đurić je sa Tužilaštvom sklopio nagodbu o priznanju krivice o čemu će se izjasniti Sud BiH.

Za Korićanske stijene pred Hagom je na 17 godina zatvora 2004. osuđen Dado Mrđa.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE