• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Ovo je napad na BiH, moramo biti oprezni

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

"Iznosim najoštriju moguću osudu napada u Zvorniku. Izrazio bih saučešće porodici Dragana Đurića, policajca koji je jučer ubijen", izjavio je Igor Crnadak ministar vanjskih poslova BiH.

 Crnadak: Ovo je napad na BiH, moramo biti oprezni Izvor: MONDO/ Samir Cacan

Izvor: MONDO/ Samir Cacan

"Ovo je teroristički čin koji je izveden podlo i brutalno i ne predstavlja običan incident koji se može danas ili sutra zaboraviti" kazao je ministar Crnadak na pres konferenciji u Sarajevu i dodao da je ovo napad na BiH i budućnost svih njenih građana.

"Terorizam postoji i u drugim zemljama, ali će nas mjeriti po tome kako ćemo reagovati, zato je reakcija na svim nivoima vlasti od ključne važnosti. Dobro je što smo imali opštu osudu, svih, bez izuzetka i dobro je što su sve institucije izvršile mobilizaciju u smislu razrješenja ovog napada" dodao je ministar i istakao da pitanja da li se ovaj napad mogao predvidjeti i da li se moglo spriječiti nije današnja tema.

Kako je istakao Ministarstvo vanjskih poslova je ulagalo napor da popravi imidž zemlje u svijetu.


"Iz dana u dan ta aktivnost se pojačavala i ljudi su postajali optimisti. Ovo je pokušaj zaustavljanja pozitivnih stvari koje se dešavaju u BiH i pristupanju Evropskoj Uniji" kazao je Crnadak i apelovao na sve građane i institucije na nivou entiteta i države da "zajednički pokažu da imaju snagu i odlučnost da se terorizam u ovoj zemlji pobijedi. Vjerovatno će se ova bitka nastaviti. Moramo biti oprezni. Pobijediće ili narod ili teroristi, a ja mislim da ćemo to ipak biti mi."

Podsjećamo, prema izjavi ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača napadač je znao kada je smjena policajaca u stanici i baš u tom trenutku je došao i izvršio napad.

Prema njegovim riječima napadač je bio naoružan sa dvije puške i jednim pištoljem.

Policija RS i pripadnici SIPA­e su u zajedničkoj akciji danas uhapsila Avdulaha Hasanovića  koji se dovodi u vezu s napadom u Zvorniku.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE