• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EUPM u BiH još dvije godine

Šef civilnih operacija bezbjednosne i odbrambene politike Evropske unije Kis Klompenhauer izjavio je da će EUPM ostati u BiH još dvije godine.

 EUPM u BiH još dvije godine Izvor: MONDO

On je poslije sastanka sa ministrom policije Republike Srpske Stanislavom Čađom rekao da je to dokaz nastavka snažne podrške koju EU pruža BiH, dodajući da će EUPM ubuduće svoj mandate usmjeriti na podršku borbi protiv organizovanog kriminala.

Prema njegovim riječima, na tom planu je i do sada postignuto mnogo, navodeći primjer nedavne uspješne policijske operacije protiv trgovine drogom.

"To govori da smo na dobrom putu", kazao je Klompenhauer.

Na današnjem sastanku bilo je reči i o daljoj saradnji sa policijom RS, kako bi borba protiv organizovanog kriminala bila još uspješnija.

"Funkcionalni pravni sistem zahtijeva sistemsku saradnju, koordinaciju i stalnu razmjenu informacija između policije, tužilaštva i sudova na svim nivoima. Želimo da ove institucije rade zajedno na postizanju tog cilja na pragmatičan način", naglasio je on.

Prema njegovim riječima, takav pristup učiniće BiH i Evropu sigurnijim mjestom.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo izrazio je spremnost za dalju saradnju sa EUPM-om, posebno u kreiranju ambijenta za borbu protiv organizovanog kriminala.

On je dosadašnju saradnju sa EUPM-om ocijenio veoma dobrom.

Klompenhauer i Čađo nisu željeli da komentarišu današnje hapšenje Petra Čivčića, policijskog službenika iz Prijedora, osumnjičenog za ratni zločin na Korićanskim stijenama 1992. godine.

Čađo je samo kratko rekao da "nema potpunu informaciju o tome", dodajući da je Tužilaštvo BiH zahtevalo da se u vezi s tim ne daju nikakve izjave.

Komentarišući činjenicu da je zbog sumnje da je počinio ratni zločin uhapšen aktivni policijski službenik, ministar policije RS je kazao da će o tome sutra imati "odgovarajući stav".

Pripadnici državne Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su uhapsili Čivčića i Branka Topolu, osumnjičene da su počinili ratni zločin nad više od 200 prijedorskih Bošnjaka na Korićanskim stijenama 21. avgusta 1992. godine. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE