• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Godišnjica stradanja Sarajlija na tržnici

Položeno cvijeće kod sjevernog ulaza u Gradsku tržnicu, u znak sjećanja na 43 stradalih Sarajlija koji su poginuli 28. augusta 1995. godine.

 Godišnjica stradanja Sarajlija na tržnici Izvor: MONDO

Na skupu, na kojem se okupilo nekoliko desetina građana Sarajeva, te predstavnici Kantona i Grada Sarajeva, položeno je cvijeće i održana minuta šutnje u znak sjećanja na poginule.

Kako je rekao Besim Mehmedić, premijer Kantona Sarajevo, treba učiniti sve da se tako nešto više ne ponovi. On smatra da dolazak političara ili bilo koga nije pravi način da se da odjek onome što se na ovom mjestu desilo.

"Generacijama koje dolaze stalno ponavljamo da ovo ne smiju zaboraviti i to na način da svijetu govore da je ovo civilizacijska nepravda. Ko god dođe u Sarajevo, na aerodrom ili bilo gdje, treba da osjeti civilizacijsku nepravdu koju su tadašnji i sadašnji građani Sarajeva doživjeli", rekao je Mehmedić.

On je izrazio bojazan da se ovakva stvar opet ne ponovi i kazao da se nadolazeće generacije trebaju podučavati kako se nešto slično više nikada ne bi desilo ni u Sarajevu niti bilo gdje u svijetu.

“Kao i svake godine okupili smo se na ovom tragičnom i tužnom mjestu da odamo počast polaganjem cvijeća i minutom ćutnje nevino ubijenim sugrađanima, te izrazimo najdublju sućut i saosjećanja porodicama 43 ubijenih Sarajlija. Ovo što se desilo prije 14 godina, ali i sve ostale sarajevske masakre, nećemo nikada zaboraviti. U isto vrijeme držimo ispruženu ruku pomirenja, a za uzvrat očekujemo riječi iskrenog izvinjenja i priznanja krivice, kao i hapšenje zločinaca-počinilaca i njihovih nalogodavaca”, rekao je okupljenim građanima Denis Zvizdić, predsjedavajući SkupštineKS.  (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE