• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar finansija BiH demantuje "Avaz"

Ministar finansija BiH Dragan Vrankić nazvao lažima navode "Avaza" da je vlasnik parcela kojima je trebalo da prođe auto-put na Koridoru Pet ce.

 Ministar finansija BiH demantuje "Avaz" Izvor: MONDO

Prema navodima lista, on je trebalo da ostvari značajnu finansijsku dobit.

"Iznenađen sam objavljenim lažima. U tekstovima nema istine, a da nije bilo profesionalne namjere jasno je, pošto odgovori nisu zatraženi i od mene", navodi se u Vrankićevom pismu, adresiranom na glavnog i odgovornog urednika "Dnevnog avaza" Seada Numanovića.

Navodeći da, niti je kupovao zemljište, niti ga ima namjeru kupovati, ministar finansija BiH je istakao da ne zna gdje su lokacije koje spominje "Dnevni avaz", ali da zna da trasa prolazi daleko od njegove kuće.

Ocijenivši da je riječ o ciljano plasiranim izmišljotinama u seriji tekstova "Avaza" u posljednja tri dana, Vrankić je zatražio da ovaj dnevnik objavi njegov demant tih tekstova.

"Očekujem, po zakonu, da i ovaj demant bude plasiran javnosti na mjestu u novini kao i prethodno objavljeni spomenuti tekstovi, a u suprotnom biću primoran sudskim putem tražiti zadovoljenje pravde", upozorio je Vrankić.

Ministar finansija BiH u pismu je izrazio nezadovoljstvo što njegovo reagovanje na prvi iz serije "Avazovih" tekstova na navedenu temu ovaj list nije objavio u cjelosti, što smatra potvrdom da je iznošenje laži protiv njega planirano i da neko zarad ličnih interesa želi manipulisati javnošću.

"Dnevni avaz" objavio je u petak, subotu i nedjelju tri teksta u kojima se tvrdi da iza najavljenog povlačenja hrvatskih ministara iz Vlade FBiH ne stoji protest zbog preglasavanja u Vladi, niti njihovo protivljenje izmjeni trase auto-puta kroz Hercegovini zbog izolacije hrvatskih krajeva, što su oni izjavili, već lični finansijski interes pojedinaca.

U  tekstu pod nazivom "Vrankić prije 17 dana kupio tri parcele državnog zemljišta u Trebižatu", "Avaz" piše da je ministar finansija BiH odnedavno vlasnik 5 000 kvadratnih metara zemljišta, za koje bi, da je zadržana stara trasa, na ime ekproprijacije za potrebe auto-puta naplatio 200.000 KM.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE