• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Podrška borbi protiv terorizma

Autor SRNA

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić poručio je da ova stranka podržava borbu protiv terorizma, te pozvao sve agencije za provođenje zakona da na tome rade zajednički.

 Čavić: Podrška borbi protiv terorizma Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

On je rekao da je potrebno da agencije za provođenje zakona preduzimaju akcije na osnovu tačno utvrćenih informacija, kako bi se spriječio bilo kakav teroristički napad u perspektivi.

"Svaki izgubljeni život je udar na ovu zemlju", upozorio je Čavić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, Čavić je rekao da Vlada Republike Srpske iz postojećeg budžetskog okvira ne servisira veliki dio obaveza utvrđenih budžetom.

Kao primjer za to, Čavić navodi da već tri mjeseca izostaju prihodi za Fond zdravstvenog osiguranja u iznosu od pet miliona KM na mjesečnom nivou, koji dolaze iz budžeta Republike Srpske.

"Tu je još i kašnjenje od tri mjeseca uplate finansijskih sredstava za političke stranke u Republici Srpskoj", rekao je Čavić.

Govoreći o Nacrtu zakona o javnosti rada neprofitnih organizacija, Čavić je rekao da se on odnosi na neprofitne organizacije koje finansijski ili na druge načine pomažu strani subjekti.

"To je, ustvari, rezultat paranoje pozicije da se opozija nalazi na platnom spisku nekih stranih finasijera", tvrdi Čavić.

On smatra da, umjesto toga, treba donijeti zakon koji će striktno zabraniti upotrebu javnih sredstava za bilo kakav oblik promocije političkih stranaka koje su na vlasti.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

E, steta sto kasne fin sredstva za stranke. Ima vas mali milijon. Ja da se pitam ja bi ukinuo finansiranje svih kvazi stranaka

MONDO REPORTAŽE